1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481595 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1970008

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Men om jag förstått något så innebär väl skåneresa även en hotellnatt. Men att få det till att det kostar en miljon mer med Kristianstad än ex.vis Almtuna en säsong låter totalt overkligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
puffe: Sorry mitt fel. Jag som skummat igenom en artikel för några dar sen. Blandade ihop siffrorna. Eran VD Widebro som uttalade sig om kommande derbyn och bortaresorna. 😋

"Men rent ekonomiskt är det bra för Modo Hockey att få ytterligare derbyn kommande säsong. Mötena med Björklöven har de senaste säsongerna varit viktiga kassakor och nu blir det alltså också länsderbyn igen.

Johan Widebro plockar fram siffror ur sin databank och gör jämförelser med när Modo mötte Timrå förra säsongen och med säsongens två hemmamöten med Oskarshamn.

– Jämför man de matcherna så genererade de två Timrå-matcherna cirka en 1,5 miljoner kronor mer än de två hemmamatcherna mot Oskarshamn. Det skiljer alltså 750 000 kronor per match.

– Sedan beror det på vilka dagar vi har derbyn. Då det gäller Timrå tror jag, om jag minns rätt, att vi bara har mött dem på vardagar, säger Johan Widebro.

Sedan spelar också resorna in för hur ekonomin påverkas. Mora och Leksand blir status quo, Timrå är korta resor och betydligt mer ekonomiska än att behöva åka till Oskarshamn.

– Det är en jäkla skillnad med Timrå över dagen istället för att åka till Oskarshamn. Då blir det övernattningar och en buss som kostar 50 000 kronor.

– Men det kan också bli Kristianstad istället för Almtuna eller Vita Hästen och då blir det en stor ekonomisk skillnad. Innan Timrå hamnade i allsvenskan så var Almtuna den näst närmaste resan."
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
puffe:
De brukar sova på hotell vid alla längre bortamatcher, åker ner dagen innan. Blir nog bara mot löven/Timrå man inte åker ner. Synd att Hudiksvall inte gick upp.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
puffe: Sedan måste jag citera allas vår Arja Saijonmaa angående morgondagens MoDochannel-sändning.

Jag vill tacka livet, som gav mig så mycket...

men, kan vi ändå äntligen hoppas på en spelar-NYHET!!?? eller ska vi koka soppa på en spik igen? Ingen Jellvert, ingen andremålis, ge oss nåt oväntat, please
Kommentera