1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484877 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1975460

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Jag tycker inte att man spelat bra en enda turnering. Man vann rätt matcher vid första guldet och hade osannolik tur vid det andra. Jättejämt mot Lettland i kvarten, stundtals utspelade mot USA i semi men man hade maximal utdelning offensivt och en final man vann på straffar mot Schweiz. Det är liksom inga stornationer alls man behövde vinna mot direkt (har de tre sammanlagt ett silver de senaste 50 åren?)

Man var inte alls bra i world cup, utan var helt utspelade mot det unga laget och förlorade mot ett hopplock av många nationaliteter i europalaget (som bara var med som utfyllnad, men som ingen egentligen trodde på).

Förlusten mot Tyskland är ett fiasko i OS.

Förlusten senast mot Finland är i sig inget fiasko, men ärligt talat så spelade man inte heller särskilt bra under någon match. Man minns Lettland, Tjeckien och Ryssland...

Man kan inte argumentera emot två guld, men spelmässigt och aktivitet i coaching så är Grönborg det sämst vi haft på riktigt länge tycker jag. Han hade ju i princip inga andra meriter än att ha varit kompis med Bousted heller. Hans tränarkarriär i nordamerika är inte direkt superimponerande meritmässigt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Ett Tyskland som pressade ett Ryssland i en final, och slog ut Kanada.

Sen tycker jag du lite lättvindigt värdera ner VM-gulden, skulle nog säga att jag efter detta VM räknas Schweiz till de bättre nationerna. De var 1s från att slå ut Kanada o kvart detta VM. Lite som att säga att OS-guldet 2006 berodde på osannolik tur, så ser Guld ut ibland.

Ang coaching/spelmässiget så tycker jag vi sett unge samma nivå som på Mårts och BÅGs tid, ibland får man ihop det ibland inte.
Kommentera