1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1975965

Sv: Apropå ingenting...
Nucky:
Att man säger sig vilja ha en center som kan följa med om man går upp, får mig att fundera på varför.

Tänkte det är väl lättare att få en bra spelare om man värvar killen efter att vi gått upp. Då har vi dessutom mer pengar att erbjuda.

Sen började jag tänka på att det här kanske är något riktigt stort. Man kanske söker någon som egentligen är för bra för HA som är villig att spela för en billigare peng denna säsong om man erbjuder retroaktiv lön på HA säsongen samt en OK SHL lön om man går upp.

Men det känns som att ingen skulle vilja göra det. Går man inte upp så har man spelat med rabatt och det brukar inte hända allt för ofta, och i de flesta fall det händer så går spelaren med på detta för att övertyga lag att man inte alls är hämmad av sin gamla skada eller ålder osv.

Och tillsist så dyker mr positiv fram och struntar i den ursprungliga frågan och i stället funderar på hur alla kan finna sin toppcenter utom Modo.

Är Modo’s krav på center så mycket högre än de andra HA lagens? Fanns förra säsongen ett antal spelare som gick bra fastän de inte nådde upp till Modo’s standard innan säsong.

Sen har vi: ”Får vänta tills efter NHL-draften och se” + ”Det spelar ingen roll bara han är välscoutad”.

Om en spelare dyker upp lite oväntat, så är väl risken väldigt hög att man faktiskt inte har scoutat just den spelaren?

En sak är dock säker och det är att det kommer bli ruskigt intressant att se vilken spelare det i slutändan blir.

En sak är i alla fall säkert enligt mig, och det är att vi behöver denna spelare.
Jag vill inte att vi kör en halv säsong för att man inte finner ”Just” den rätta. Det kanske räcker om han är 94% ”Just” den rätta.


Fäll ner pungen och landa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey:
Jag är rätt säker på att man menar en spelare som är i den fasen och har potentialen att han kan utvecklas så han klara av spel i SHL nästa säsong. Han behöver inte nödvändigtvis vara där idag. Anton Öhman är en ganska bra exempel, en säsong i allsvenskan och kan säkert klara av spel i SHL nästkommande säsong.

Om man strävar efter att gå upp så bör de spelaee som får ett längre kontrakt än 1 vara av den kvaliten att det iaf finns utsikter för att klara av SHL spel utifall man hamnar där.

Det kan fö bli en ytter också vilket nämndes i samband med att Olofsson plockades in då han även kan gå center.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Enligt Hellkvist visade man heller inget intresse för Haudum vilket lär betyda att man siktar högre än så. Blir som du säger väldigt spännande att se vem det blir!
Kommentera