1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481634 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1984195

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Ja de är ju det jag menar, vi bör börja med spelsystemet i försvaret och rätta till bristerna där.

Att värva en back med styrka i defensiven är ju pengar i sjön ifall vi inte löser problemet att motståndarnas backar är öppna för skott hela tiden.

Några här samt du ville ju värva en försvare med defensiv styrka och hålla rent framför mål som du uttryckte det, det är det jag argumenterar emot. Jag anser inte att vi behöver en försvare till (Viklund har vi plats för) utan ska kunna sätta en bra defensiv ändå eftersom kunnandet finns i truppen, och problemet med backskott blir inte löst bara för att vi värvar en defensiv back.

Vi borde börja i rätt ände och rätta till det vi ändå måste rätta till, är ju stor risk för att kasta pengar i sjön om vi värvar men skiter i att korrigera spelet. Eller anser du att vi löser problemet med backskott med en defensiv back?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Jag har pratat med otaliga spelare på hög nivå och jag tror att du underskattar nyttan av att ha en back som gör ont att möta för motståndarna. Som läktarcoach är det lätt att falla i fällan att bara kika på det teoretiska, men glöm inte att spelarna också har en hel del som påverkar dem mentalt. Att ha en Timander framför mål som det gjorde ont att möta, fick många forwards att välja en annan väg. Att veta att motståndarna inte har en enda obekväm back framför målet gör det mer sannolikt att man går hårdare på målet. Speciellt mitt i serielunken...

Allt går inte att mäta i Corsi liksom...

Och att jag nämner Timander är för att han även kunde följa med offensivt och göra lite poäng. Jag vill inte ha något fyrtorn utan spelsinne, utan fart och ett par gipsade handleder. Backen behöver inte ens vara uttalat defensiv, utan snarare fysisk.
Kommentera