1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480165 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1989529

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
modomille: Väckarklocka, tycker hela förra säsongen var en väckarklocka och det verkar inte ha blivit ett dugg bättre trots något bättre material och stora delar av laget intakt från förra säsongen.

Antingen är laget segstartat vilket iofs inte är någon ursäkt eller vettig förklaring, eller så är Björn helt oförmögen att taktiskt ändra spelsätt efter situation och lag.?!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Gavelo: Det är här ett spelsystem som kräver tid. Passningsspelet är a och o i detta system och det tar ett tag in på säsongen förens passningarna sitter perfekt. Vi har också en ung trupp som lär sig nya saker hela tiden så utvecklingspotentialen är enorm. Det är ett lag som borde bli bättre med tiden. Fast så här dåligt borde det inte vara tycker man ju. Men vi får se vart det leder. Det vi supportrar kan göra är att stötta laget så mycket som möjligt. Så låt oss göra det!
Kommentera

Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Sedan måste ju special teams igång.

6% i PP är ju en katastrof och 66% i BP är fan inte heller acceptabelt.

Ta Timrå och Löven som exempel, Timrå ligger på 35% och har kanske överpresterat i den spelformen, svårt att ligga på det över hela säsongen, Löven ligger på 25% vilket är mer normalt.

I BP har Löven 100% (som självklart inte håller hela säsongen) och Timrå har ca 90% som bra lag kan ligga på.

Så försvaret i all ära, men idag är vi faktiskt 2-2 (eller var det 1-2) i 5 mot 5, men vi klarar inte av BP där vi släpper fyra.

Timrå t.ex ta Dahlen och JJ som jämförelse, Dahlen har bara varit inne på 4 mål framåt i 5 mot 5 (och två bakåt) trots hans 10p, detta betyder ju att minst 6p har gjorts i PP. Jämförande siffror för JJ är 9 framåt i 5 mot 5 och 4 bakåt.

Ska vi börja vinna matcher är det korrigeringar i försvarsspelet och sedan nöta PP och BP. För i 5 mot 5 så skapar vi framåt och är med i matcherna, men behöver nyttja PP/BP bättre så vi får matcherna att väga över.

I spelet 5 mot 5 har vi skapat 11 mål framåt och endast släppt 6 bakåt. Löven och Timrå har som exempel släppt 7 bakåt och gjort 9 (löven) och 5 (Timrå) framåt, så Timrå är faktiskt -2 i 5 mot 5. Så statistiken för 5 mot 5 över 4 matcher ser inte så dålig ut för oss, bättre siffror än lagen på plats 1 och 2, utan det är PP/BP som ställer till det rejält också.
Kommentera