1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1990304

Sv: Modo-Khk 30-09-19
Charliejfz:

Tror att Löven vill blanda sig i detta också. Vilket är kul ifall det blir Norrland i topp.

Ser dock inte Modo och Timrå som riktiga utmanare i dagsläget, bägge lagen måste växa rejält och få utväxling på ett par spelare för att kunna hota.

Timrå måste upp i sitt 5 mot 5 för det håller nog inte mot SHL klass och där kommer man bli straffade, sedan är frågan hur PP och BP står sig mot SHL lag. Det enda jag tycker dom kan vara riktigt trygg med är målvakten som håller hög HA klass.

För oss gäller det att få ett fungerande PP och BP, för våra siffror skrämmer knappast ett SHL lag. Sedan måste någon av våra målvakter verkligen stå på huvudet ifall vi kommer till ett kval.

Så i dagsläget är bägge lagen stora outsiders enligt mig.

Kan till och med vara så att Löven är det lag som kommer ha bäst chans att utmana efter 52 omgångar, dom har en målis som gått bra i inledningen och litar inte bara till PP/BP eller 5 mot 5, som ser ganska balanserade och homogena ut och har en del riktigt bra spets både bland forwards och backar.

Är ju svårt att säga något efter endast 5 omgångar, men detta är hur jag skulle analysera nu. Sedan efter 30 omgångar kan det se helt annorlunda ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo-Khk 30-09-19
Rytter: Vi lär se en hel del förändringar i tabellen. Vissa lag (som vi, Mora och AIK) har varit sämre än väntat, medan andra lag som Hästen varit bättre. Över fem matcher är det dock väldigt svårt att se några tydliga tendenser. Man behöver inte hänvisa till den gången Leksand låg sist inför jul när de ändå gick upp för att inse att det kan vända ganska rejält i den här branschen.

Vi har ju exempelvis rätt många omgångar på oss att förbättra vårt spel i special teams. Spelare kan bli skadade, spelare kan komma ur form, något lag kan värva in spets osv.
Kommentera

Sv: Modo-Khk 30-09-19
Rytter: Bara jag som inte är jätteimpad av Löven?
Tycker vi ägde matchen fullständigt i 2 perioder däruppe, för att sedan bjuda in dem i 3:e med enkla misstag.
Om jag inte missminner mig kommer alla deras mål på kontring varav 2 av 3 var rena frilägen.
Kommentera