1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479878 inlägg ˇ 4078 ämnen

Inlägg #2002347

Sv: Modo - Södertälje 2019-11-03
puffe: Statistik är inte direkt lömskt alls. Ganska tydligt vad den avser då man faktiskt vet hur den beräknas och då vilka antagande man kan basera på statistiken. Och BP statistik bedöms främst utefter hur många mål man släpper in i BP och därav är den statistiken intressant, huvudfokus i BP är sällan att producera mål. Och exemplet om att ta ut målvakten för att få bra pp statistik behöver man inte kommentera.

Det finns definitivt förbättringspotential för modo i båda spelmomenten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Södertälje 2019-11-03
atomragnar:
Statistik är definitivt användbart, utmaningen ligger mer i att hitta rätt parametrar att mäta. Om fans inte bryr sig om statistik må väl vara hänt, om den sportsliga ledningen i en klubb inte gör det så är man nog steget efter.
Kommentera

Sv: Modo - Södertälje 2019-11-03
atomragnar: Exemplet med att ta ut målvakten i PP, var som du säkert egentligen förstår, bara för att visa på hur blind statistik kan vara
Kommentera

Sv: Modo - Södertälje 2019-11-03
atomragnar: Javisst kan MoDo förbättra båda grenarna. Men detta ältande över procent hit o dit, skottkartor blablabla...

Men om 2 lag har likvärdig BP-procent och ena laget gjort 4 mål, det andra inget. i BP...Är detta ointressant, eftersom det inte s˙ns i statistiken.

Fortsatt gäller det att vinna matcher, oavsett skottkartor, PP/BP-procent.

En del härinne blir lite för mycket Tommy Boustedt!!!

Gör vi exempelvis mål nån sekund efter PP upphört får vi inte med den procenten...
Kommentera