1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2002357

Sv: Modo - Södertälje 2019-11-03
Rytter: Jag skrev i timråboken att jag tycker att problemet för Timrå är att deras uppspel/spelvändningar inte fungerar. Exempelvis fastnar Dahlén väldigt ofta på blålinjen och får vänta in en passning han kan skarva vidare eller försöka behålla stillastående. Alternativt får han följa Lundin in i zon och hoppas på ett drop. Oavsett så har Dahlén väldigt sällan fart på skridskorna och trots att han har ett bra skott är han mycket ofarligare då.

Nu är det säkert mycket mer komplicerat än så, men min teori kring Timrå handlar helt enkelt om att de blir för stillastående och därmed oftast anfaller mot samlade lag. Tittar vi på Modo så gjorde vi oerhört många mål på spelvändningar senast igår. Det är inte alltid att vi är i ett numerärt överläge, men vi har bra fart på skridskorna och motståndarna är oorganiserade. Då är det mycket lättare att skapa bra chanser.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Södertälje 2019-11-03
J F K:

Ligger mycket i det du säger. Men ändå besviken på Dahlén i fem mot fem. Han borde kunna driva en kedja på denna nivå och framförallt skapa mer när dom väl är i anfallszon.

Det är inte samma spelare som sist, ser mycket trögare ut.

Nu börjar man förstå omdömena från andra sidan Atlanten att han har mycket att jobba på utanför pp spelet.
Kommentera