1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2010239

Sv: Karlskoga - Modo 2019-12-01
J F K: Tillfälligheter? När tillfälligheter upprepar sig så är det inte längre tillfälligheter.

Det skulle vara intressant att se statistik över special teams separerade mellan hemma och bortaspel för Modo för min känsla är att Modo håller spelet i 5/5 uppe väl så bra på bortaplan men att special teams havererar. Boxplay känns passivare på bortaplan och i PP är det inte samma passningstempo. Det kan vara illusioner men det är vad mitt lekmannaöga ser.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Karlskoga - Modo 2019-12-01
Axle San:
Vår Pdo på de 5 matcherna vi talar om är 90%, det blir mkt svårt att vinna matcher då. Tyvärr jag ingen isolerad statistik på avslut från slottet men skotten är 159-133 i vår favör. Så just resultaten känns som tillfälligheter.

När det gäller BP så är min känsla att det funkar rätt så bra rent generellt, medan PP varken funkar borta el hemma. Att man får in puckar i PP tror jag beror mest på att man har en del mkt bra skyttar på allsvensk nivå som ”kan koka soppa på spik”. Känslan är inte att man skapar mkt lägen eller kommer till mkt avslut, någon gång då och då absolut men det inte att man har en nyckel som man är trygg med. Kopierar fö din avslutande mening😉.
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2019-12-01
Axle San: Igår var inte boxplay passivt inledningsvis. Snarare var man överallt som i början av säsongen.
Dock var två av målen bara ren tur med studsar som man inte riktigt kan försvara sig mot.

Sedan är det väl Timrå och SSK borta som man tänker på i första hand när vi pratar havererade boxplay. Där var det lite märkligt också mot Timrå, för de gjorde väl mål på varenda skott i PP, typ. Det var inte så att de radade upp chanser, utan när den väl kom så gick det i mål.

Men, med tanke på att vi spelmässigt varit med i alla matcherna (och borde väl vunnit mot Löven). Tror jag inte att man tänker någonting specifikt att topplagen är extra svåra borta.
Kommentera