1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

325719 inlägg · 3867 ämnen

Inlägg #2010277

Sv: Karlskoga - Modo 2019-12-01
Axle San: Jo, men så är det. Är målvaktsspelet sämre så börjar ofta försvararna att överarbeta situationer så att målvakten ska få ett lättare jobb. Medan om man litar på målvakten (som med Krizan) så kan man låta motståndarna skjuta och istället fokusera på att målvakten får se pucken och att ingen får styra eller ta returer.

På samma sätt som att målvakten har det lättare i ett bra försvarsspel, för då kan denne koncentrera sig på sin spelare. Litar målvakten inte på backarna (och forwards) så måste han vara mer beredd på att det kan komma passningar osv, så han kan inte attackera mot skytten på samma sätt.

Det hänger liksom ihop.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Karlskoga - Modo 2019-12-01
Sedan kan man ju fråga sig om det var rätt av Hellqvist att bänka Lundin efter en dålig insats Hästen borta? För visst var han gjuten som förstakeeper under vinststreaken?

Att sätta en solklar förstakeeper på bänken i flera matcher pga en dålig match tycker jag sänder otrygga signaler. Som att ingen av målisarna har råd att göra en dålig match för då blir det minsann bänken.

Cannata har också haft sämre/mänskliga matcher men inte har han sats på bänken för det.

Eller tänker jag fel?
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2019-12-01
J F K: Ja, fast jag tycker fokus blir för mycket på målvakten efter detta fiasko. När vi hade vunnit en 10 matcher på raken(typ) började laget spela nonchalant(återgår till förra årets synder). Vi vann ändå flera matcher till, men försvarsspelet har sakta börjat krackelera. Även passningsspelet över hela bana är så mycket sämre. Klart man blir lite dryg när man vinner en räcka matcher, men trodde vi var så proffsiga att vi tände till i en ganska viktig match(trots allt). man behöver positionera sej innan det är mars.

4 offensiva menlösa utvisningar i första berättar mer än om att vi hade sämre målvaktsspel. Att vi efter att blivit tillbaka tryckta i BP under en minut o sen dräller i stället för att lyfta ut pucken(så vi inte hinner byta, hände flera gånger) visar ju på ett annat problem, man måste kunna värdera lägen.

Till sist, Tränarens kommentarer (kanske är tagna ur sitt sammanhang) efter matchen

'Modo skjuter 41 skott, BIK Karlskoga 20.
Modo gör noll mål, BIK Karlskoga sju.
"Bortom all sans och logik", sa Modo-coachen Björn Hellkvist'

och 'står där på bänken och tycker vi är det bättre laget'

Då blir man nästan lite upprörd.

Lider med alla supportrar som var på plats.
+2
Kommentera