1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

325717 inlägg · 3867 ämnen

Inlägg #2010360

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Borde gälla samma för oss då?
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
puffe:

Absolut, vår satsning kommer ett år för tidigt egentligen. Tror vi blev tvingade till detta pga hur våra juniorer blommat ut och nu är redo för SHL eller andra ligor.

Egentligen är det jobbigt att gå upp i år, kolla vilka som ligger i botten nu det är nykomlingarna. Nästa år åker ett lag garanterat ut. Bästa för de som går upp är att det byts ut två lag i år så två nya måste etablera sig. Byter t.ex Löven och IKO plats blir det jobbigt att undvika sista platsen som nykomling och rå på Leksand som kan bygga om och etablera sig på riktigt med fler SHL miljoner.

Så bästa scenariot för oss hade varit att bygga för att gå upp nästa år, då behöver man "bara" ha bästa laget i allsvenskan. Nu är vi tvingade till att satsa rejält eftersom det är sista året med Berglund, Hedberg, Norlinder, JJ, Olofsson. Missar vi blir det att bygga om på nytt och frågan är då ifall vi kan konkurrera direkt.

Men allt är bara rent teoretiskt, självklart vill jag att vi går upp i år, men är realistisk och inser att chansen att åka ut direkt är stor och chansen att gå upp nästa år är egentligen större. Missar vi att gå upp är det jobbigt läge precis som det är för alla topplag för de bästa kommer att lämna för bättre ligor.
Kommentera