1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478619 inlägg · 4078 ämnen

Forum

2693703 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Nu brinner det lite mer under nubbens fötter.
HV Tittar på Chris Abbott som ny sportchef.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Spekulativt. Nja. Jag känner personer som varit inblandade och det är precis så det var.

Sedan kanske det är annorlunda nästa gång avtalet skrivs.

Men, kanske ännu större anledning för SIF att agera då så att pengar slussas ned i seriesystemet!!!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: erik och adam har båda fått erbjudandet att vara med och träna medan dom hittar nya arbetsgivare. erik tackade nej, men adam verkar ha tackat ja, om han inte bara ville vara med och testa sig själv av någon outgrundlig anledning, det såg otroligt jobbigt ut. jag hade inte frivilligt gjort det:)

det var inte det hinken sa tidigare, då han sa att ingen som skulle lämna skulle vara med, men så är det vilket också bekräftas av erik i allehanda för någon dag sen



– Jag har alla mina polare där och som jag sa så har jag bra kontakt med Hinken och alla ledare, och de gav mig alternativet till mig att vara med och träna.

– Men nu har jag valt att köra på egen hand istället. Jag kanske är old school men de som är där och kör på sommaren är en grupp som som ska svetsas ihop för att köra i vinter. Då är det den gruppen som ska göra det för Örnsköldsvik och Modo, istället för att ha mig som går där och tjötar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: "Den aktör som "vinner" SHL-avtalet kan enkelt plocka HA-avtalet billigt. Nu hade CMore SHL. Man hade tv-bussar, kameramän, kommentatorer, experter och en hel apparat. För dem är det väldigt enkelt att skala upp och sända HA."

Man kan lika gärna vända på det och säga att den som "vinner" HA kan plocka SHL billigt av samma anledningar, om HA skriver sitt avtal före SHL.

Det är en väldigt spekulativ dikussion utan konkreta siffror. Många HA-klubbar har ju väldigt små supporterskaror och ligans värde blir därefter. Klubbar som Brynäs och Djurgården är minoritet i ligan, det finns desto fler lag med magert intresse och små supporterskaror. Det är inte säkert att Hockeyallsvenskans nuvarande avtal är så uselt i relation till de totala intäkterna för TV4.

Om man kollar på det här rent krasst så finns bara en seriös spekulant för både SHL och HA nu när Viasat mer eller mindre håller på att gå i konkurs. Hör rent generellt att TV-sportavtal varit och är övervärderade, så man kan nog inte räkna med att det blir massa mer framöver.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Jag tror inte du tänkt hela vägen här.

1. Svenska hockeyförbundet gav SHL rätt att ensamma förhandla om ersättning från tv-bolagen. Hade man varit smartare så skulle man villkorat det där man öronmärkt delar för att omfördela till andra lag.

2. Det är rent av okunnigt att skylla på HA att de är dåliga förhandlare. Det tyder på att man inte förstår hur det fungerar.
Den aktör som "vinner" SHL-avtalet kan enkelt plocka HA-avtalet billigt. Nu hade CMore SHL. Man hade tv-bussar, kameramän, kommentatorer, experter och en hel apparat. För dem är det väldigt enkelt att skala upp och sända HA.
För alla andra aktörer är det en sjukt dyr apparat för att bara sända HA.
HA har INGENTING att förhandla med. Viaplay gjorde väl ett mindre försök, men produktionen skulle bli så dyr för dem att det inte bar sig på något sätt. CMore kunde skambjuda på HA och få det enkelt.

Så att det ser ut som det gör är för att hockeyförbundet inte ställt några som helst krav på SHL gällande tv-avtalet. Ett tv-avtal som SIF egentligen äger rätten till i och med att de äger seriesystemet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Så Adam Pettersson var med på fystesterna? Är det inte lite märkligt om han skulle lämna?

Eller kan det vara så att Höken faktiskt bara gissade baserat på att han inte syntes till på återsamlingen (vilket han gjorde).
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Fallskärmen är ju tänkt för att hjälpa organisationer att ställa om till en mindre kostym (läs säga upp personal förändra organisation mm). Det är pengar främst tänkt för organisatoriska förändringar och för att ställa om till en verklighet med lägre intäkter.

Att klubbar lägger detta på spelare är helt fel då det inte är tanken med fallskärmen.

Några förändringar som borde göra det rättvisare och bättre:

1) alla klubbar i SHL ska sätta av pengar till fallskärmen inte bara ta från den klubb som går upp

2) Hantera pengarna som fonderade medel dvs pengar som hålls inne och kräver en motprestation och motivering för utbetalning. T.ex vi har varit tvungna att säga upp x antal personer i kansliet och kostnaden för detta är x kr. Då kan fonden besluta att betala ut ersättning för denna kostnad.

Att betala ut pengarna i klump kommer leda till att vissa lägger dessa rakt in i spelarbudgeten och det kan inte vara grundtanken. Kräv en motprestation för att det ens ska betalas ut.

Då får man dessutom effekten att ifall en klubb som redan har en allsvensk kostym åker ut och inte tvingas till stora organisatoriska förändringar också får mindre eller inga pengar i ersättning. Har man inte kostnader direkt kopplade till degraderingen så ska man inte heller ha några pengar utbetalda.

Det är inte SHL som ska finansiera återtåget och en högre spelarbudget för en klubb som åker ur utan det får sponsorer, publik mfl göra.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Vad har hockeyförbundet med det att göra? Handlar väl om att SHL lyckats förhandla till sig ett bra avtal och att HA inte har gjort det? Har förbundet verkligen juridiskt mandat att omfördela SHL:s intäkter? Det som man försöker göra är väl att ställa vissa krav på SHL-klubbarna (typ att de måste ha dam- och J20-lag, men tveksamt vad konsekvensen blir om man struntar i det, Timrå la väl ner sitt damlag tillfälligt?). Hockeyförbundet har väl ett väldigt begränsat inflytande över SHL?

Sen tycker jag inte heller att systemet och fördelningen är bra, men komplicerat att ändra. SHL är en mäktig kartell men på sikt kan de få problem om för många starka varumärken lämnar. De vill säkerligen ha tillbaka både Djurgården och Brynäs.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Problemet som jag ser det är att tv-avtalet är skräp för HA. Fördelningen av tittare ligger väl runt 30/70 om jag skulle gissa och fördelningen av pengar är 10/90.
Felet är svenska hockeyförbundet som tillåter den extrema snedfördelningen och därmed medverkar till att hockeyn dör ute i landet...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Håller med, mest rättvist🙂
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Det galnaste är att supportrar till Brynäs och även Djurgården har finansierat att Oskarshamn har värvat massa dyra importspelare de senaste åren. Det ser jag som en sjukare grej än att Brynäsfans finansierar Brynäs-importer.

Björklöven har inte varit en del av högstaligan på evigheter och värdet på SHL:s TV-avtal har ingenting att göra med Björklöven. Så de förtjänar knappast att ta del av den kakan. Antagligen får de för lite pengar nu i relation till sina supportrar, men samtidigt har de varit en av dragplåstren i Hockeyallsvenskan under många år och därmed varit ett viktigt varumärke i HA:s lilla TV-avtal...

Tycker personligen att TV-pengarna borde fördelas över antalet abonnenter och inte serietillhörighet. I slutändan kommer TV-avtalet bara att fortsätta växa om antalet betalande abonnenter gör det.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Kommer Sellgren till MoDo nästa år?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: Om fallskärmen bara används till att köpa spelare i princip är den helt galen sett till det sportsliga. Det är helt orimligt att det lag som går upp ska straffas ytterligare och det som åker ut belönas ur ett rent sportsligt perspektiv. Det går emot allt vad idrotten står för i Sverige.

MoDo är också ett väldigt starkt varumärke. Vi nämns tillsammans med Leksand gällande publik på bortaplan, vilket knappast synts under hela vår period i HA.
Det som stör mig i ditt resonemang är den offerkofta jag tycks ana över hur synd det är specifikt om Brynäs och att ni är ensamma. Djurgården och Löven många många år drabbats av exakt samma orättvisa, men inte fan fick de 6,5 miljoner extra att lasta in för att gå upp.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Skillnaden är ju att av dom du nämner, med undantag av Karlqvist, Tambellini och Persson, så har ju inte dessa spelare varit bärande i SHL som era nu.

Pudas var definitivt ingen stjärna när han kom till oss t ex. Det är skillnad på ”att klara av” SHL och att vara en bärande spelare.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jugge: Det är dock lätt att glömma att väldigt många framträdande spelare har tagit vägen via Hockeyallsvenskan. För att nämna några:

Pudas, Ejdsell, Strömwall, Little, Johnsson, Karlkvist, Tambellini, Kapla. Och Joel Persson hämtades från Division 1.

Det är inte riktigt som förr då värvningar från de lägre divisionerna var relativt sällsynta och då handlade det mest om att sno blivande stjärnor som Zetterberg och Weinhandl. Nuförtiden finns det mängder av spelare i Hockeyallsvenskan som skulle kunna göra ett gediget jobb i SHL. Ta bara en sådan som Marcus Westfält, som var tänkte för MoDos tredjekedja i Hockeyallsvenskan. Han anpassade sig till SHL-hockeyn hur snabbt som helst.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly:
Ja kollar man Hockey-Vm så kan man stöta på katastrofala domare
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Tycker allsvenskan är lite naiva här som organisation. Skriva bara in i stadgarna laget som åker ner får inga tv-pengar pga att de utbetalas från SHL.

Tror iofs inte att det spelar så stor roll för topplagen men ändå.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Brynäs var ett av SHL:s starkaste vaurmärken när SHL förhandlade till sig sitt nuvarande TV-avtal, så jag tycker att Brynäs är mer än förtjänta av fallskärmen. Brynäs är en av klubbarna som just nu får otroligt lite TV-pengar i relation till antalet betalande abonnenter. Oskarshamn har ju däremot fått massa TV-pengar i SHL på grund av att de spelat i en liga där andra klubbar är starka varumärken.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
SPOODI: ” har MoDo verkligen överpresterat eller är det Hockeysverige som är okunniga? Vem vet”

Ja du, det kan nog vara en kombination. Men det är ju era tidigare HA stjärnor, som Dickenson och Aagard, som burit laget under säsongen och inte de omvärvade ”stjärnorna”. Ingen kunde ju på förhand veta hur dom skulle klara sig i SHL då dom var oprövade. Men av det är jag väldigt imponerad.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Samtidigt är det ju inte speciellt rättvist att det lag som åker ur får 6 miljoner att köpa legoknektar för. När det gäller namngivna målvakter har ju åtminstone alla klubbar ungefär samma chans, oavsett ekonomi.

Så jag är inte helt säker var jag står i frågan...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Asttrrom: Det fanns väl ett gentlemens agreement. Skriv bara andremålvakter som extra. De får bara användas om de är unga.
Men, Östersund bröt i princip överenskommelsen när man tog in Juel trots att man inte hade någon skadad målvakt.

Det har aldrig varit en regel utan bara att man kommer överens.
Då kan man som MoDo med Steen skita i det.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:Det där var ett ganska banalt inlägg av borgarångest vid middagsbordet,
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG: Ja, läste att han skulle till Schweiz, så han kan vi nog räkna bort.

Iskhahov däremot...
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG:
Ja Blichfeld är inte ett långskott heller
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: tror han ska ner till schweiz? vet inte om han kollade på nån särskild men i så fall tror jag det var en dansk som har den agenturen som hinkens bästis är delägare i
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Östersund tog in Juel i kvalet utan skador.
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG:
Gradin var och Växjö- Rögle, det kan han iofs gjort bara för att. Men ser att Kossila lämnar, eller har vi tröttnat på findlänska centrar
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Nej, varför undrar du det.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Våra domare håller hög klass i alla fall!
Men det visste vi ju redan 😉


Sex svenska ishockeydomare har tagits ut till VM i Tjeckien i maj. Det har aldrig tidigare varit så många svenska domare i ett VM för herrar.

Tobias Björk, Christoffer Holm och Mikael Holm har tagits ut som huvuddomare och Ludvig Lundgren, Anders Nyqvist och Emil Yletyinen som linjedomare.

”Vi är otroligt stolta över var och en av dessa sex svenska VM-domare. Att de tagit sig dit är ett tydligt kvitto på att den svenska domarkåren håller hög internationell klass, något vi ska vara glada över”, säger David Bergman, domaransvarig i Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

VM avgörs den 10-26 maj i Prag och Ostrava.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Jobbar du för Östersund?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag är ganska säker att man får använda namngiven målvakt som man vill nuförtiden.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

Givetvis, säger bara att det inte har funnits några tvivel hittills och därför har debatten lyst med sin frånvaro om det här godtyckliga systemet.

Krävs ju att stoppel plockar in myrenberg nu och att någon frångår det här regellösa systemet för att få till en förändring, vad det verkar.

Hade som sagt varit intressant att se hur det debatten hade låtit om SSK gått längre med OEK.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Trilske: Problemet är hur man definierar skada. Om du kan spela på sprutor, är det tillräckligt illa då? Om du är förkyld, räcker det?

Det kan inte vara såhär godtyckligt.
Kommentera

Sv: Silly season
Törna: dom flesta publikationer nu för tiden skriver bara om något när det är så nära klart det kan bli, så det blir inte så mycket rykten i övrigt. eftersom modo inte har klart med någon (förutom byström, förutom någon sista detalj) så hör vi inget.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja:

Stämmer nog, blev väl tre svängar totalt inräknat slutspel. Svårt att tro man hade skador vid alla tillfällen.

Var väl endast under landslagsuppehållet dom hade någon skada på Sholl.

Känslan är väl att han gick in och petade Endre inför slutspelet.

Hade ju blivit en intressant debatt om man gått hela vägen med OEK.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: oklart. Scholl och Endre hade ju mycket skador under säsongen. Oavsett systemet är Förjävligt du ska inte kunna låna in uppifrån
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

I ha-finalerna har det ju åtminstone handlat om målvakter som har tvingats utgå med skador.

Så där har det ju inte direkt funnits några tvivel.

Både Gunnarsson och Lindbom kolliderade ju med spelare och missade resten av säsongen.

Ska diffen komma undan med att plocka in myrenberg måste man nog ta bort andren från laguppställningen.

Faktiskt lite förvånad över att stoppel inte plockade in myrenberg direkt med tanke på hur desperat han var ifjol, har han tappat stinget?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Södertälje hade väl ingen målvakt skadad i vissa av matcherna som Eriksson Ek spelade för dom?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag har väldigt svårt för den här överenskommelsen om namngivna målvakter. Vad räknas egentligen som en skada? Om Andrén har lite ont i ryggen och Hävelid är utsliten efter gårdagens match, duger det som motivering att plocka in Myrenberg? Och vem avgör om målvakterna är indisponibla, är det läkare eller coacherna?

Vad gäller med Lidö? Han är ju också namngiven och har redan spelat en del. Går han per automatik före då? Är det alltid ok att plocka från Div 1 även om alla är friska?

Sådana här regler måste vara glasklara, annars blir det som när MoDo tog in Steen 12/13, eller när Forsberg och Lidström kom tillbaka 94/95.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
TickledDonkey: Jo, med klickrubriker får man fler läsare.

Det ska sägas att Myrenberg haft ruskigt bra statistik i LHC i vinter och han var också väldigt väldigt bra mot SAIK i kvartsfinalerna.
Fast stjärna är en väldigt generös beskrivning.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Intressant att se att reservmålvakten i LHC numera kallas SHL-stjärna i Sportbladet.
Uppladdat:

450x300-img4863.jpegimg4863.jpeg

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Båda lagen är är en samling Jurassic Park, båda dras med spelare som passerat cenit sedan länge.
Väldigt få håller numera SHL-klass och det ska bli kul att se hur dom ska bygga ett SHL-lag inför 24/25.
Kommer bli en omöjlig uppgift, såg för övrigt att BIF tagit hem ännu en dinosaurie.
Silverberg är en Olle Liss, bra skott men det är allt, spelade ju VM förra året och var klappkass.
Kommentera

Sv: Silly season
JoJo2613: Ja, han är lurig vår hink. :D
Kommentera

Sv: Silly season
Törna: ganska tråkigt att Johan eller typ Mattias inte snappat upp något som dem kan lägga ut dessutom. Hinken är duktig på att hålla sina kommande värvningar nära sig.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Specter: De äldre är också ett par klasser sämre.
Blir promenadseger för BIF detta.
Kommentera

Sv: Silly season
Dags att det händer något snart, rykte, på ingång, vad än det nu kan vara. Många platser att fylla känner jag. Ge oss lite ro, Hinken!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
puffe: Har aldrig förstått det där att folk inte kan acceptera att det finns matcher där det bättre laget förlorar.

MoDo är ju lite av en expert på det. 1999 samt 2015. Jag kommer inte ihåg 1999 i detalj. Men mot 2015 vill jag nog bestämt hävda att Leksand endast var spelmässigt bättre i en match. Och hängde väl med i nån till. I övrigt var dom utspelade. Men vad spelar det för roll när det är målen som räknas?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Padrone78: mycket kvar på året, finns ju chans att han tar samtliga topp 5 placeringar
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Peja: inte om du frågar Brett. nnTycker det sköttes helt okej finns rum för förbättring men det känns helt okej såhär dagen efter man fick reda på det
Kommentera

2693703 · »