1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480356 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2029318

Sv: Modo - Björklöven 2020-01-29
hockey_21: Han verkar riktigt obekväm att möta. Äntligen en back som motståndarna känner visst obehag för. Åker man in i sarghörnet så kikar man lite extra för att se om Belov är bakom, typ.

Oroväckande att vi inte fick till mer spel i andra perioden. Det syns att Löven går att stressa ordentligt och då sprider de puckar, men då måste vi våga/orka/hinna upp i pressen också...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven 2020-01-29
J F K: Han är exakt den spelare du och jag har efterfrågat egentligen hela säsongen!
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 2020-01-29
Man kände väl en viss tveksamhet med Belov och huruvida han skulle åka runt och söka tacklingar, men känns som att han har jättebra koll på avvägningar, tajming och sådär, det känns riktigt bra.

Han är definitivt en tvåvägsback som kan leverera fina passningar upp i banan. Känns nästan som att han hellre söker pass upp i banan än att spela back-back.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 2020-01-29
Börjar Cannata känna av det hårda matchandet måntro? Lite halvmärkliga ingripanden igår, som vid 1-0 till exempel. Såg ganska lustigt ut när pucken i princip bara glider förbi honom. Även om man säkert blir lite ställd av dessa felträffar. Men han kändes ovanligt seg i sina förflyttningar.

Löven var väl egentligen bara bättre i andra? Bara och bara, deras puckinnehav och förmågan att vinna andrapuckar var ganska imponerande men lite konstigt att dom inte hotar mer offensivt kan jag tycka, i det avseendet tycker jag BIK känns mycket farligare.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 2020-01-29
J F K:

Kändes i andra som att vi blev lite för avvaktande, vi har ju haft svårt i andraperioder när vi har långt till båset och kunnat hamna riktigt fel i byten när vi går bort oss i forecheck, då blir det öppna ytor.

Problemet som jag ser det är att vi avvaktade för mycket i andra, ville ju själv ha mer avvägt spel i andra men inte så passivt som det blev. Vi fick inte bett med vår forecheck och får löven komma ut med fart är dom farliga.

Men som du säger vi visade i första och andra halvan av tredje att när vi kuggar i och stänger ytorna i deras zon och står upp i mitten så får dom jobbigt. Finns inte de korta passen in i mitten för dom så vet dom inte riktigt hur dom ska göra. Tornberg och Hardy är bra, men samtidigt så blir dom pressade så sprids puckarna, för att inte tala om Hellström. Han ska man pressa även om man ser märket på bröstet.
Kommentera