1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481718 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2037992

Sv: Modo-Kristianstad 2020-02-21
NuMo: Vill man kan man försöka tolka in andra saker i statistiken.

Dahlen skjuter dubbelt så många skott mot mål, jämfört med JJ och AT, vilket indikerar att endera är han egocentrisk, eller så har han fått uppgiften att ta skotten i t.ex. PP hos Timrå. (Svaghet eller styrka i ett lag?) Om vi skall bortse från att han inte är egocentrisk (rimligt nog) så har alltså inte nämnda Modoiter samma uppdrag. De göra bara mål, rent naturligt. (min tolkning.)

Dahlen spelar 19:56 minuter/match. Tambellini likaså. JJ spelar bara 18,27 minuter. En minut per match på en säsong gör 52 minuter. Dahlen spelar 1,5 minuter mer än JJ/match. Det innebär 78 minuter/säsong mindre för Johnson jämfört med Dahlen.

Nog finns det chans att Dahlen vinner poängligan. men inte är det för att statistiken talar för det.

Sen kan man säga andra saker. Dahlen kanske spelar mer BP är Johnson, men det kan inte statistiken ta hänsyn till. Man kan bara göra poäng så länge man är på isen.

+/- Dahlen +20, JJ +25, AT +22, Karla +22

Modo kanske är jätteberoende av bara en formation? Ja, kanske. Det kan ju vara ett minus.

Bra gjort oavsett vem som vinner. Hockey är ju inte bara statistik, som tur är. Tyvärr är det ibland också märklig bedömning som om det vore konståkning, som domarbedömningar, men så är det känsla vem som betyder mest för ett lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo-Kristianstad 2020-02-21
NuMo:

Tror inte Dahlén spelar BP, tror knappt han vet vad det är. Så du kan räkna med minuterna jj, tambellini, Dahlén, karla har är liknande, det är i pp och offensiva situationer.

Frågan är ifall vår förstakedja är en av de vassaste i serien genom tiderna. Hade dom fått lira tillsammans hela säsongen hade alla haft bra chans på rekordet. Speciellt Tambellini som offensivt är för bra för denna serie.

Går vi upp så tycker jag detta är en given andrakedja i vårt shl lag. Lite sommarträning tillsammans och special träning för tambellini med fokus på explosivitet skulle göra en bra andra. Skulle tambellini bara bli lite kvickare så han kan ändra riktning och trampa runt motståndare så skulle han få ett vapen till. Just nu i en mot en känns det som han bara åker rakt fram och försöker någon svår dragning och försöker gå igenom på ren styrka.

Tycker kedjan känns mer på gång i fem mot fem, men det är en bit kvar tills dom når samma nivå som tidigare. Hoppas dom prickar formen nu inför slutspelet.
Kommentera

Sv: Modo-Kristianstad 2020-02-21
NuMo:

Tänkte på det att vi saknar 2 viktiga pjäser därbak, kan det vara en del i att vi inte får igång andra kedjor?
Man saknar Norlinder kopiöst, inget ris på dom som spelar nu, men ändå.
Kommentera