1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474674 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2043468

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Modo bäst när det gäller? Skulle inte tro det.
Har vi inte lärt oss nånting? Modo gör aldrig en bra match när det gäller. Man blir lamslagna.
Timrå vinner med 8-1 och då gäller det för modo att inte sitta i utvisningsbåset för mycket.
Hoppas på det bästa men tyvärr har inte spelet sett nå vidare ut tycker jag på senare tid.

Någonting som jag inte blir klok på är varför man är så passiva i egen zon i 5 mot 5 samtidigt som man är mycket aggressiva i boxplay.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Steken84: ja sällan man ser i andra matcher att motståndarna får röra sig så fritt från backplats som hos oss, blir oceaner med is och fritt stå och mata puckar mot vårt mål, vi kryper närmare o närmare vår målis ju längre anfall, precis som du nämner, har varit så en längre tid
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Steken84:

Passiva i 5 mot 5? Tycker nog att problemet är att man är överaggressiva och går bort sig, och får motståndarna längre anfall tröttnar benen fort och man kryper ihop i mitten då man inte orkar spela aggressivt försvar och hänga med och då öppnar det upp sig skottlägen från blå och motståndarna spelar runt och kan komma till fina lägen.

Men jag tycker vårt grundspel är att försöka ett aggressivt försvarsspel, problemet kommer ifall vi inte får stopp direkt och kan vinna puck och vända för då tröttnar vi fort då det tar på krafterna och vi blir stillastående, och missar vi öppnar det sig fina 2 mot 1 osv.

Jag skulle se att vi var mer defensiva i 5 mot 5 och värderade lägena bättre och bara var aggressiva i rätt lägen när vi har större chans att vinna puck.

Så jag håller inte med att vårt 5 mot 5 är för passivt tycker snarare problemet är över aggressivitet som spelarna inte riktigt klarar av att hantera fullt ut.
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Steken84:
Visst räknar man inte matchen mot Tingsryd i det sammanhanget?
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo 2020-03-06
Steken84: Tror det är för att de ofta hamnar i egen zon efter de varit i långa anfall, de orkar nog inte spela fullt så aggressivt som de vill hela tiden. I bp byter de direkt när de får chansen och det blir ofta korta byten.
Kommentera