1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480406 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2044246

Sv: Grishockey 2020
Heyerdal:

Ärligt, Vad har vi för chans i finalen över 5 matcher?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Grishockey 2020
jonsson:

Funderade på detta med chanserna igår över en öl och god whiskey.

Det är ovisst, det är en offensiv (vi) mot en defensiv (löven).

Vi har en fördel i inbördes möten, det är en skön känsla att gå in med, men betyder inte så mycket nu med nya förutsättningar.

Målvakterna där vinner löven. Bartosak har högst bevisad nivå och potential. Men osäker vart han står nu. Sedan är jag lite orolig för hur hans aggresiva stil kommer passa mot löven. Dom gillar att passa både en och två gånger och är inte vårt försvar helt skärpta kan det bli jobbigt och öppna lägen för löven. Kommer bartosak upp i sin vm nivå så kommer detta bli avgörande.

Försvaret tycker jag också löven tar hem, man är bättre defensivt och bra synkade med målvakt. Vårt försvar måste upp om vi ska kunna utmana.

Framåt har vi bättre spets och spelare som kan göra skillnad och avgöra täta matcher, vi har dessutom ett offensivt spelsystem att falla tillbaka på. Så här vinner vi knappt.

Tycker nog löven är favoriter på förhand, men passar oss bra att få slå ur underläge.

Det som talar för oss är att vi spelat bra mot löven, vi har hjärta i klubben och spelare som kommer offra allt nu för sin moderklubb, löven har ett inköpt lag med få med naturlig koppling till klubben, bara hoppas detta gör skillnad över 5 matcher.

Väldigt ovisst men liten fördel löven.
Låst ämne

Sv: Grishockey 2020
jonsson:
Tycker det är svårt att sia om, två rätt så jämna lag som justerat sina svagheter med bra nyförvärv under säsong. Kanske en viss initial fördel för löven iom att de startar hemma.

Hoppas att Bartosak kan överglänsa Cannata och att vi löser lövens press. Sen tycker jag löven med sina nyförvärv har en väldig bredd på anfallssidan, som vi måste hantera men det tror jag vi klarar. Tror inte helt oväntat på Modoseger i serien.
Låst ämne

Sv: Grishockey 2020
jonsson: ärligt så lutar det mest åt Löven, Modos försvarsspel har diskuterats flitigt här och naturligtvis blir det en nyckel för utgången tillsammans med målvaktsspelet men det hör ju ihop som alla vet, det stundtals virriga spelet och felpassningarna kan bli mer straffade mot bra motstånd med vassa målskyttar, AIK, Taif har inte de spelare som Löven har, Bik var bra men tröttnade eller lessnade då de inte fick utdelning och motivationen sjönk, får Modo ordning på spelet i egen zon och inser att ibland kan man faktiskt lägga ut pucken utan avsikt att kontra dels för att hinna byta och även rycka sönder motståndarnas snurr i vår zon sen lägga passningarna med större marginaler, antar löven kommer att forchecka intensivt långt inne i vår zon och då ökar svårigheten till säkra uppspel, lyft ut i mittzon ibland, i andra perioden blir det ännu viktigare att undvika längre tryck i vår zon, sen naturligtvis undvika skitutvisningar men det vet vi att Hellkvist tjatar om men de kommer ändå
Låst ämne