1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478048 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2050499

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Det är ju väldigt långt från att kurvan planas ut till att den dalat så mycket så att det är ok med stora sammankomster igen. Glöm inte att hela Italien suttit i karantän i tre veckor och fem veckor i de värsta områdena. Allt är stängt utom mataffärer och apotek, till och med industrier, folk får bara få ut för att handla.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
Axle San:

Fast detta är ju precis vad man vill, en spridning som gör att man hinner med de akuta fallen som behöver vård, av de tusentals som smittas varje dag med milda symptom ser man ju snarare positivt eftersom detta snabbare leder till flockimmunitet och inte belastar sjukvården.

Man vill ju inte ha 0 smittade, man vill ha smittspridning (kontrollerad) så att man når flockimmunitet så snabbt som möjligt för då kommer viruset dö ut av sig själv och spridningen avta. Man räknar väl på 60% immuna för att detta ska fungera.

Personligen tycker jag statistiken de senaste dagarna känns betydligt mer positiv än för en vecka sedan. Vi ligger på samma nivåer som då, en kris det hade varit ifall det fortsatt växt exponentiellt och vi hade nått en dubbling, tredubbling osv.

Är inte så rädd för själva viruset, är mer rädd för de ekonomiska konsekvenserna av denna lockdown. Där kan vi prata om något som kan leda till försämrad folkhälsa och dödsfall i mängder på sikt.
Låst ämne