1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484881 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2052053

Sv: Apropå ingenting...
wolper: William Wallinder 2 nya år

Björn Hellkvist tränar Modo nästa säsong!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:

Känns bra att knyta upp Wallinder. Tycker han redan nu är mognare i sitt spel än Norlinder, inte lika spektakulär offensivt men bra avvägningar och försöker tänka på defensiven. Tror han kommer ta ett jättekliv nästa år när han är med från start och får en riktig försäsong med a-truppen.

Får vi behålla Norlinder så tycker jag det känns bra med offensiva backar. Vi har då Norlinder, Öhman och Wallinder som alla kan producera offensivt och ta plats i ett PP. Tror dessa har potential att producera minst lika mycket eller mer poäng än våra poängstarkaste backar förra året (Hedberg/Berglund). Våra försvarare gjorde ganska få poäng sett till hur många mål vi gjorde.

Sedan skulle jag vilja se två defensiva backar och två tvåvägsbackar, tycker vi ska starta med 7 försvarare och sedan kunna värva vid behov. För mig är Belov ett val till defensiv back och Nässen skulle kunna ta en plats som tvåvägsback. Sedan finns det två platser öppna att värva in till om inte Hedman kör ett år till. Viklund kan isåfall få ta Hedmans plats, sedan ska det in ett bra namn till sista platsen.

En uppställning enligt ovan behöver inte vara mycket sämre än förra säsongens, Nässen tror jag skulle kunna ersätta Berglund ifall han får en hel säsong med laget. Sedan får Norlinder kliva in och ta en hel säsong utan att tappa pga skador i början och sedan mitt i säsongen och bli ersättare till Hedberg, är Norlinder kvar gör han en bit över 30p nästa år, och Wallinder blir den nya Norlinder som junior med hög potential att utvecklas enormt redan under säsong.

Känns som vi har möjlighet att bygga ett välbalanserat försvar när så många hål finns, jag vill se en mer renodlad backsida nästa år i form av roller. Så vi har våra defensivt starka backar som spelar mycket BP, och att vi har våra offensiva backar som spelar i PP och får möjlighet till vila när det är BP.

Skulla vara otroligt skönt att få ha kvar Norlinder då det skulle göra backsidan enklara att få ihop, men det kanske är omöjligt uppdrag.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Källa
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Fint.

Hade en viss tvekan när jag såg hans valpiga spel på försäsongen, men han tog rejäla kliv under säsongen. Förmodligen för att han fick börja träna mer regelbundet med a-laget.
Kommentera