1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480299 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2054320

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:

Sen om dom släpper han så måste dom göra det innan Leksand hittar en ny, annars står dom ju där med att behöva betala hans lön i 3 år framöver eller till han hittar nytt jobb.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Satan att man inte sitter på en hög pengar. Jag hade gladeligen sponsrat MoDo så att dom kunnat ha kvar Hellkvist på lönelistan.

Den jäveln ska fan inte få som han vill, det är dags att någon sätter ner foten och visar att man fan hedrar sina kontrakt och i samma veva visa att man inte pissar på MoDo efter behag.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Ursäkta för ett långt inlägg, känner bara att jag måste ventilera mig.

Dessa tankar och åsikter kanske har tagits upp någonstans i något sammanhang men som jag i så fall missat, men jag ser situationen med Björn så här;

Om vi nu låter han gå efter att ha bråkat sig ut så visar man ju 1) det är okej att bråka sig bort om man vill lämna, oavsett kontraktslängd. 2) kontrakt är bara något hittepå som bara är en kråka på ett papper som egentligen inte betyder någonting.

Å andra sidan, är han kvar och laget presterar dåligt efter säg, 10-15 omgångar. Hur ska man hantera situationen då? Sparka en tränare man för några månader sedan kunde få en slant för, för att nu i stället betala honom en summa varje månad då klubben vill göra sig av med honom.

Vad är då det bästa för Modo som förening i denna soppa? Ska vi tänka ekonomiskt eller ska vi sända signaler för framtiden och framtida anställda?

För mig lutar det åt att det är viktigare med att sända signaler att man ska respektera sin kontraktssituation i det läget föreningen befinner sig i just nu, där ekonomin är bra och föreningen är väl omhändertagen av Widebro i spetsen. Men om det skulle vara det bästa kan väl bara framtiden utvisa.

Vi fans då, hur ska vi tänka? Självklart, jag vill inte heller ha en tränare som egentligen inte vill träna Modo. Men alla gör vi misstag och så som jag har lärt känna Björn är han väldigt rakt och svarar ärligt på frågor han får till sig och inte försöker gå runt frågorna direkt. Med det sagt tror jag nog att det han säger kan låta värre och hårdare än vad det egentligen är.

”Det skulle vara kittlande att träna leksand”. Fine, de är ändå ett SHL-lag och det svider ju lite extra i Modoöron att det just är leksand.

”Jag känner mig tömd”, ja.. klumpigt sagt och klumpigt att hålla fast vid det från hans sida, men återigen är han nog bara rak och ärlig. Och come on, vem hade inte varit det om det skulle sluta så här efter att ha lagt ner så mycket energi på denna säsong? Det är trots allt ett gäng månader kvar tills säsongen startar, om den startar. Varför förlängde han kontraktet från första början? Det är ju inte för att han räknar med att Modo ska upp i SHL, det kan jag inte tänka mig. Det är ju inte heller för att han inte trivs på sin arbetsplats....

Vi borde lugna oss med kritiken och låta Modo sköta detta. Förtroendet för Modo och Widebro i spetsen är oförändrat och vi får lita på att de gör det som är bäst för Modo.
Kommentera