1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482702 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2056221

Sv: Silly season - 2020
Costanza: Vi har haft grymt flyt genom att ha två högerskyttar med bössor som inte bara varit hårda utan även någorlunda riktning o kunniga i konsten att skjuta direkt.
Så vad tror ni? Vem blir vår nästa direktskjutande högerskytt?
Har svårt att tro att man inte försöker få in en som kan vara skarprättare i PP.

Just nu så har vi 3st och jag har svårt att se Hägga eller Linus få den rolllen.
Öhman kanske på backsidan, men jag tror han kommer strula till sin säsong igen.
Och just nu så tänker jag egentligen på forwards. Och Hägga o Linus är
nog inte rätt spelare för det.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
MorganaLefaey: Vad tror du om Kabanov som högerskytt då? Lurig jävel det där...
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
MorganaLefaey: Ja 3 stycken rightskyttar är för lite. Speciellt när ena är Hägga, blir som att vi bara har två då haha. När Glader nämnde i senaste nyhetsuppdateringen att vi ska utgå från 12 forwards, plus någon/några juniorer så fick det mig att fundera kring detta. Vi har 9 forwards på kontrakt just nu, alla lär vara ordinarie. Om vi då räknar in Blomstrand (leftare) och kanske Jfopp eller Harju (leftare) så har vi 11. Då måste sista forwarden vara rightare och offensivt skicklig om detta problem? ska lösas. För även om LP tar stora kliv i sommar så är en right skytt för lite.

Vet att Hellkvist iallafall är noggrann med att det ska finnas helst en rightare i varje kedja.

Ännu mera problem blir det i PP. Förra året så körde vi med ett 1-3-1 PP. För att 1-3-1 ska funka så måste alla spelare vara väldigt skickliga med pucken och man behöver två eller tre rightare. Dessa två ska kunna skjuta och passa, dock så behöver inte rightaren i slottet vara lika skicklig som den vid kanten. LP är skicklig och har ett fint spelsinne och kan passa pucken, men han har inget vidare skott. För att kunna ta direktskott så måste du först lära dig att skjuta slagskott. LP har nog inte tränat så mycket på slagskott eller skott överhuvudtaget då han alltid har vägt lite, kan vara så att han också gillar att dribbla och passa pucken mer och därför inte tränat så mycket på skott teknik. Men att inte ha ett så utvecklat skott är vanligt bland juniorer. Öhman då? Ja han är också skicklig men tycker inte heller att han har ett så bra direktskott, han är dock duktig på "tysta skott" och kan spela på blålinjen.

Det blir för övrigt intressant att se hur vi ska rymmas med Aagaard, Blomstrand, Sveningsson, Ohlsson mm i PP då alla princip är leftare. Kanske att man ändrar PP taktik för att få plats med alla haha.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
MorganaLefaey:
Vi hade 4 skyttar som höll högg nivå allsvenskan, Björka/Karla/JJ och Tambellini. Om Blomstrand skriver på så tänker jag att Svenningsson och Blomstrand bidrar med en hel del eldkraft.

Björklunds mål skapades till viss del av omgivningen i första när han fick vara med där, vi kanske inte lika mkt mål från Olhaver men tycker mig se att att han har ett bra handledsskott. I Olhaver så tror jag ändå att vi har en uppgradering jämfört med Björklund. Domsjö kommer älska Olhaver det vet jag. Aagaards stats är svårtolkad, men han kan mkt väl vara en bra målskytt.

Men vill fortfarande han en direktskjutande Högerskytt, men det kan som JFK är inne på mkt väl bli Linus till hösten.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
MorganaLefaey: Jag tror nog att Linus kommer att kunna axla den rollen. Kanske inte fullt ut redan i år, men han har spelsinnet och tekniken att skjuta direkt övar han flitigt. Hägga är givetvis inte alls rätt för det där, för att kunna spela på den positionen måste man både kunna skjuta och passa pucken.
Jag tror nog att Åhström och Linus kan gå in i ett andra PP i vinter.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
MorganaLefaey: Vi får se vad som blir över från AHL, Finland och SHL. Som sagt, Hutchins är en bra PP-skytt, men gillar Umeå lite för mycket tror jag. "Men skjuuuut då för faaaan!!" vill man ju undvika att ödsla rösten på även framöver.
Låst ämne