1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481438 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2070280

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Det jag skriver är ju inte att vi nu har någon Vm aktuell. Det jag skriver är "Det bli svårare att locka på landslagsmässiga spelare till Modos SLUTSPURT". Med det menar jag att i år kunde vi delvis värva Patrik Bartosak för att han ville få matcher för att slå sig in i VM laget. Om vi är i ett skede i januari 2021 att vi vill värva på oss någon riktigt duktig spelare kanske den spelaren tvekar då vår säsong blir längre än i SHL och motsvarande ligor. Lättare för den riktigt duktiga spelaren att välja någon liga som slutar tidigare just för att få vara med i de där träningsmatcherna inför VM som man gärna spelar för att visa vad man kan innan inför VM för att få plats i truppen. Därför är det ett problem att vår serie startar och slutar senare än andra serier.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jan Erik:
Ser det som otänkbart att VM nästa år skjuts fram lite.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jan Erik: Som sagt.

Det kommer vimla om bra spelare på marknaden som inte kommer spela WM.Jag tror ju att det är transatlanter som Glader sneglar mest på!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jan Erik: Och... Om inte vi kan värva så kan inte heller våra konkurrenter värva. Samma för alla. När det gäller att spela ihop laget är det mycket viktigare för oss.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jan Erik: Flera av våra förvärv under säsongen kom innan slutskedet. Bartosak kom inte så sent som man kan tro, men blev skadad och därför kunde han inte spela så mycket.

Jag tror att det för oss är mycket viktigare att hinna spela ihop laget än för våra konkurrenter. Det känns defintivt som att vi, Löven och Timrå kommer att bli topp tre. Då förutsätter det såklart att vi värvar en förstakedja och en till riktigt bra back.

Sedan kommer nog BIK, AIK, SSK och VIK. Efter det ser det tunnare ut och risken är att de i botten blir avhängda riktigt snabbt.
Kommentera