1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480136 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2070291

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: www.expressen.se/sport/hockey/hockeyallsvenskan/rakna-med-att-duon-kommer-presenteras/

Märkligt att Madhawk indikerar att vi förmodligen inte har den högsta budgeten. Är det Löven och AIK som avses som har mer pengar:
"Sportchef Fredrik Glader har en hög budget och förväntningarna är därefter. Visst, det finns säkert de som har mer pengar att röra sig med..."

Men, det skulle de inblandade aldrig medge...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Någon som har Expressen premium?
Vilka är duon som skall väntas att presenteras ??
Något annat intressant som står ?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: En budget är ju en budget. Alltså hur mkt pengar man allokerar vart. Modo verkar ju ha en helt klart mer långsiktigt approach nu menar. Att en budget är hög etc. Är ju allting relativt. Att AIK och löven har höga budget med externa finansiärer indikerar ju bara på kortsiktigheten i det. Modo är en rikare klubb men bara för man är rik betalar man ju inte 180% högre löner osv som foliehattarna med löv påstår. De är nog mest avundsjuka för de har sin korta tid nu och det har medfört ett enormt behov av att ses och bli sedd oavsett hur man blir sedd haha.

Budgeten är ju också baserad på förväntade intäkter och de kommer definitivt bli lägre än vad det är en vanlig säsong. Det kommer bli många matcher med färre/ingen publik, sämre försäljning i kiosk osv. Oavsett restriktioner (vilket de kommer vara länge till), så är de flesta människorna ändå relativt smarta och inte utsätter sig för sånna här saker i onödan, för man väntar faktiskt om andra människor. Så väl när man får gå på hockey finns det nog en skara som kommer ta det försiktigt innan man ger sig ut i sådana träna evenemang med mycket folk.

Förstår att folk är frustrerade om tystnaden etc. Men det är verkligen den smarta vägen. Att ha massa kontrakt som börjar 1 augusti med dyra löner 2 månader innan eventuellt ens start kan vara påtänkt är mycket osmart om pengar inte är ett icke problem med så stabilt EK och ekonomi man har i Umeå.

Hela kommande säsong kommer bli väldigt annorlunda och de är ju så svårt att veta någonting alls just nu. Hur slutspelet faktiskt kommer spelas, hur många omgångar kommer det bli? Vart ska man spela? När börjar det? Osvosv. Det kommer troligen börja spela i Sverige innan Nordamerika, vilket då medför att väntar man kommer det nog finnas spelare helt otänkbara för allsvenskan därifrån som kan behöva ha kontrakt och spela någonstans för en inkomst. De kan då eventuellt finnas mycket bra spelare att få in. Dessa kommer ju självklart då få gå ned i lön. Men det är för marknaden är annan nu, ingen ska ju betala samma dyra lön som man gjorde för typ löven amerikaner i år, för deras utbud av alternativ är betydligt färre i år och det värdet är annorlunda nu. Osv. Det är ganska basic i hur samhället fungerar bara. Men Glader och vår kära VD verkar kloka och förstå detta. Enligt mig iaf verkar de verkligen vara en av de som agerar helt perfekt för situationen vi är i för klubbens långsiktiga slagkraft och utveckling.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Glader är med andra ord en riktigt smart SC. Årsredovisningen indikerade iaf att våra uppgifter gällande budget nog var helt korrekta.

Enigt Nubben hade AIK mest pengar att röra sig med.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Spännande att se vilka backar vi tar in. Tommy känns klar och där får vi mycket för pengarna. Corrado kommer nog att växla upp offensiven från förr. Vill gärna ha in en likadan tokoffensiv back som även kan proppa lite när slutspelet kommer.
Kommentera