1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478706 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2075443

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Nu får jag väl kritik för att jag nämner domarna, men jag undrar hur det blir i vinter. Ska de försöka ha en lägre nivå och ta fler utvisningar för spelförstörande moment som de gjort nu under försäsongen? Hur kommer det att slå?

Jag tror att våra defensiva backar som Dalroth och Mikkelson kommer att klara sig, men hur blir det exempelvis för Rahimi och framförallt Hellström i Löven? Hellström som aldrig varit någon raket på skridskorna kommer att få det ohyggligt jobbigt i sådana fall. Forwards som exempelvis Olhaver hamnar i färre sådana situationer, utan det blir framförallt backarna som får tänka till litegrand.

Kommer det att gynna ett snabbskrinnande lag? Rimligen är det en fördel för oss som satsat på snabbhet...

Jag har alltså läst flertalet rapporter från försäsongsmatcher där just domarnas frikostiga blåsande kommit upp. Jag har inget problem med en lägre nivå, men givetvis kommer jag att störa mig på om det blir inkonsekvent.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Tvivlar på att Hellström får speltid annat än i undantagsfall.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Svensk bedömning i ett nötskal, man vill att det ska vara svart eller vitt och försöker hitta ett "perfekt" system för att blidka alla. Lex målgårdsregeln.

Apropå instoppade tröjor i byxorna så minns jag att domarna var och slet i Hanses tröja två gånger under samma match ifjol. Tydligen jätteviktigt att målvaktens tröjnummer syns.

Jag tycker det symboliserar känslan hos svenska domare...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Undra hur måna 10:or Dahlén kommer få för felaktig utrustning. Tydligen ska dom ge en första varning om tröjan är nerstoppad i byxorna, och vid en andra gång så blir det en 10:a.

Hände i matchen Leksand- Frölunda.

Ska dom vara så petiga blir det tröttsamt, bättre att ta för riktiga saker som påverkar spelet och matchen.

Men kanske är det denna kompetens de har, att se hur tröjan sitter och blåsa för det men de duger inte till att följa spelet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Synd att inte Steen fick lyfta bucklan en andra gång, kanske var sista chansen nu.
Kommentera