1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480197 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2079160

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Rytter: Samtidigt är det lite roligt med spelare som sticker ut hakan och ökar "hatkärleken" mellan lagen. Nu fick vi någonting att snacka om.

Jag tycker ändå att det är lite löjligt att prata om insatserna i försäsongsmatcherna med tanke på att man säkerligen kört rätt hårt vid den här perioden. Därför brukar tekniken och timingen vara rätt begränsad.

Det vi gjorde sämst var att spela fart oss själva. Jag tycker att vi bröt ofta i egen zon, men att vi gjorde det alldeles för lätt för Timrå att ta tillbaka pucken. Vi var helt enkelt för långsamma att spela oss ur situationerna när vi erövrat pucken.
(Sedan är Timrå väldigt bra på forechecking. De är det av de tre tippade topplagen som helst vill skapa chanser genom forechecking. De spelar mer med dump i sarghörnen och därifrån vinna pucken samt avsluta, medan vi och Löven vill vårda pucken mer).

Det som var bra var forecheckingen. Jag har upplevt att Modo aldrig varit bra på att checka fast motståndarna, men jag tycker att man kan se embryon till att vi blir oerhört jobbiga där. Inte ens när vi var överlägsna under Pelle Bäckman var vi så aggressiva.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K: Håller med Sanny här. Förstår verkligen inte vitsen med Lövens förstärkningar:
www.expressen.se/sport/hockey/blogg/sannylindstrom/2020/09/10/till-vilken-nytta/
Kommentera