1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481642 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2080135

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Gavelo:

Jag hade nog Löven som solklar etta och Timrå som klar två innan träningsmatcherna drog igång. Sedan en grupp med Modo,AIK,SSK,BIK,VIK som slåss om plats 3-6

Nu efter att ha sett lagen i ett par matcher så tycker jag det är mer ovisst. Det kan lika gärna bli Timrå som tar serien.

Framförallt tycker jag inte Löven och Timrå imponerat spelmässigt och byggt vidare på det faktum att de fått behålla mycket spelare, hade faktiskt trott att dessa lag skulle ha kommit längre i processen och varit lång före oss när det kommer till struktur.

Nu hävdar ju lövensupportrarna att man spelar exakt samma spel som tidigare säsong, men så är inte fallet. Det syns ganska tydligt att Wallson ändrat i spelet när man har puck i egenzon. Förra året var man mycket rakare och snabbare ut ur zon, och man la inte lika mycket vikt vid att alltid vårda pucken och vara kreativa. I år ser Lövens spel mer likt ut det spel vi spelade under Björn. Jag tycker vi ser ut att gå åt andra hållet vi försöker vårda puck men försöker i vissa situationer spela enklare och rakare och inte lika mycket kladd och pucktransport.

Detta kan ju vara en del till att Löven inte riktigt ser ut som förra året trots att man fått behålla mycket spelare, man har faktiskt gjort markanta ändringar i delar av spelet med puck i egenzon, detta är Wallsons touch till spelsystemet och liknar det sätt han spelade i SAIK. Kolla t.ex spelen från hörnet rakt in till en spelare framför egen målvakt, detta var ju SAIK mästare på under sina år med framgång. Igår försökte man detta flera gånger och det var något man inte såg Löven utföra lika mycket ifjol under Fagervall som är en tränare som är mer defensivt lagd och vill ha ett rakare spel med mer säkerhetsmarginaler.

Trots resultatet igår är jag försiktigt positiv, tycker vi gör fler bra saker än dåliga trots förlusten och det ska vi ta med oss. Under försäsongen är det väl bara matchen mot Timrå hemma som varit usel och där allt gick fel. Det jag gillar är att vår forecheck stundtals fungerar riktigt bra även mot ett skickligt lag som löven, flera gånger fick vi deras backar att bli stressade och vi vann puck och skapade lägen. Vi känns också mer samlade när vi checkar och speciellt fjärdekedjan kuggade i varandra fint.

Sedan finns det saker att förbättra som positioner i egenzon, att vara hetare och skapa mer tryck mot mål och gå hårdare på målet i de offensiva lägena. Samt att förbättra vårt PP spel, BP ser helt ok ut så här långt.

Men än så länge tycker jag det ser helt ok ut sett till förutsättningarna med många nya spelare och ny tränare, är optimistisk att vi ska ligga iaf topp 4 i serien. Men det som är det viktigaste i år är att vi spelar vår bästa hockey i slutspelet och att vi utvecklas som lag fram till dess.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Rytter: Du har faktiskt helt fel där, själva grundiden i Kenttäs spelide bygger på snabba instick till avlastaren framför eget mål. Björklöven använde den lösningen slaviskt förra året.
Kommentera