1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480288 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2080111

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Mike Keenan: Man ska ju inte glömma att Timrå faktiskt har fått behålla stora delar av sin trupp samt sina främsta namn, man har värvat i min mening väldigt intressant och man skall även komma ihåg vilken ångvält detta var sista 15 omgångarna av serien 2019/20, Timrå kan absolut vara ett namn som kan hamna topp1.

Löven har också fått behålla stora delar av truppen och fått chansa lite med påfyllnaden och då tänker jag främst på Rahimi och Possler, man har dessutom tappat målvakten som gav Löven seriesegern med sitt ibland helt enorma målvaktsspel, men även där en lagmaskin som ofta vinner dom täta matcherna.

Modo har i stort sett ett helt nytt lag men har värvat spännande, dock tror jag man ligger en hel del efter i spelsystem etc så topp 3 får ses som väldigt godkänt om man klarar det. Får Modo ihop det i tid så blir man att räkna med men tar det 1,5-2 månader att spela ihop sig så kan det redan vara för sent att nå topp3.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Gavelo:

Jag hade nog Löven som solklar etta och Timrå som klar två innan träningsmatcherna drog igång. Sedan en grupp med Modo,AIK,SSK,BIK,VIK som slåss om plats 3-6

Nu efter att ha sett lagen i ett par matcher så tycker jag det är mer ovisst. Det kan lika gärna bli Timrå som tar serien.

Framförallt tycker jag inte Löven och Timrå imponerat spelmässigt och byggt vidare på det faktum att de fått behålla mycket spelare, hade faktiskt trott att dessa lag skulle ha kommit längre i processen och varit lång före oss när det kommer till struktur.

Nu hävdar ju lövensupportrarna att man spelar exakt samma spel som tidigare säsong, men så är inte fallet. Det syns ganska tydligt att Wallson ändrat i spelet när man har puck i egenzon. Förra året var man mycket rakare och snabbare ut ur zon, och man la inte lika mycket vikt vid att alltid vårda pucken och vara kreativa. I år ser Lövens spel mer likt ut det spel vi spelade under Björn. Jag tycker vi ser ut att gå åt andra hållet vi försöker vårda puck men försöker i vissa situationer spela enklare och rakare och inte lika mycket kladd och pucktransport.

Detta kan ju vara en del till att Löven inte riktigt ser ut som förra året trots att man fått behålla mycket spelare, man har faktiskt gjort markanta ändringar i delar av spelet med puck i egenzon, detta är Wallsons touch till spelsystemet och liknar det sätt han spelade i SAIK. Kolla t.ex spelen från hörnet rakt in till en spelare framför egen målvakt, detta var ju SAIK mästare på under sina år med framgång. Igår försökte man detta flera gånger och det var något man inte såg Löven utföra lika mycket ifjol under Fagervall som är en tränare som är mer defensivt lagd och vill ha ett rakare spel med mer säkerhetsmarginaler.

Trots resultatet igår är jag försiktigt positiv, tycker vi gör fler bra saker än dåliga trots förlusten och det ska vi ta med oss. Under försäsongen är det väl bara matchen mot Timrå hemma som varit usel och där allt gick fel. Det jag gillar är att vår forecheck stundtals fungerar riktigt bra även mot ett skickligt lag som löven, flera gånger fick vi deras backar att bli stressade och vi vann puck och skapade lägen. Vi känns också mer samlade när vi checkar och speciellt fjärdekedjan kuggade i varandra fint.

Sedan finns det saker att förbättra som positioner i egenzon, att vara hetare och skapa mer tryck mot mål och gå hårdare på målet i de offensiva lägena. Samt att förbättra vårt PP spel, BP ser helt ok ut så här långt.

Men än så länge tycker jag det ser helt ok ut sett till förutsättningarna med många nya spelare och ny tränare, är optimistisk att vi ska ligga iaf topp 4 i serien. Men det som är det viktigaste i år är att vi spelar vår bästa hockey i slutspelet och att vi utvecklas som lag fram till dess.
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Gavelo: de jag funderar över om fansen , ledningen i Modo och Media kommer ha tålamod och ge lagbygget tid och ro efter en sån otrolig säsong som ifjol och med alla meriterade ersättare som värvats in? Har man de så kan de bli en succé men kan va läge att dra ner hype och förväntningar så blir inte fallet så hårt ifall LAG spelet inte kuggar förrän senare i höst/vinter... tar tid att implementera spelsystem och nya spelare , hockey är trots allt ett lagspel och starkaste laget (se t.ex Tampa i NHL) brukar gå längst..
Löven och Timrå har ju en stor fördel iom att dom behållit sina spelmässigt bärande spelare och lines från ifjol... Löven känns ändå som ett stabilare och bredare LAG än Timrå om du frågar mej...
Tycker ändå av de jag sett av Lövens målisar (Mantler bra igår t.ex) att de inte kommer tappa mycket där iaf, är ju dessutom enklare om man spelar bakom ett stabilare försvar, tycker inte Peters fick så bra hjälp igår iaf t.ex
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Gavelo: ja så är det. Speciellt då fler o fler lag toppar med inlånade spelare. Topp 4 så är jag nöjd. Men jag är inte speciellt övertygad efter våra träningsmatcher.
Och skulle oturen va framme o vi tappar våra lån. Ja då tror jag inte vi klarar av det.
Sen tar det tid att få lite kemi, så vi kommer nog halta lite i början o det gäller verkligen att kemi uppstår.
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Tycker inte att våra forwards tar för sig så mycket som jag hade hoppats. Dock har vi mött endast topplag på försäsongen och självförtroendet och samspelet kanske kommer
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Ska man vara ärlig så är man orolig för hur Modo ska prestera kommande säsong!

5-1 trots att man tydligen ska ha spelat okej. Vilka utgör spetsen? Att kunna göra målen som gör skillnad.

Man är (förhoppningsvis) onödigt negativ just nu.
Kommentera