1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2081230

Sv: tycker
J F K:

Nu när försäsongen är över och man har reflekterat lite så funderar jag kring detta med lån. När andra svagare lag förstärker och tar in 4 spelare så undrar jag ifall vi inte ska göra samma sak även om det tar emot och de tar plats från någon som sedan ska in i laget. Lindgren och Heppo var ju lite speciella då de inte tar någons plats.

Skulle gärna se Timashov och Olofsson in i laget för att stärka offensiven. Kanske kan deras intåg hjälpa övriga spelare att få självförtroende och kreativitet i offensiven och när de lämnar så finns det såklart en risk men även en chans att vi har ett lag med självförtroende där de andra bidragit och gjort poäng och fått igång spelet.

Jag gillar verkligen LP och Åhström som spelare men jag har svårt att se dessa som tillräckligt jämna och spetsiga för ett lag med ambition att ligga i toppen. LP fortsätter som tidigare säsonger och man börjar undra ifall han tar åt sig av feedback och detaljer han måste jobba med, tycker han är alldeles för ojämn och han chansar för mycket, han varvar strålande matcher som den mot SAIK med rejäla bottennapp, han är inte bara ojämn från match till match utan från byte till byte, den dagen han lär sig att inte tappa puck och försöka chanspass 9 gånger av 10 så kommer han bli en riktigt bra spelare. Igår slarvade han ju bort flera puckar i PP lägen samt försökte svåra backhandpass genom motståndare, sjukt snyggt när det lyckas men chansen att lyckas är så minimal. Ska vi hitta stabilitet i spelet har vi inte råd att spela på detta sätt, det kan v göra i matcher när spelet stämmer och vi har en ledning eller motståndarna inte riktigt är med i matchen. Tycker också LP är svag i mittzon när spelet vänder, han pressar motståndarna utan att riktigt vara där och ha chans att vinna pucken, är som han kommer på mellanhand ofta, dock är han relativt duktig att vinna puck i offensivzon då han har bra fart och läser spelet.

Tills LP mognat i sitt spel ser jag inget problem att han hamnar utanför laget, och det kommer inte göra oss sämre.

Åhström är en liten annan typ av spelare och tycker han har en bättre mognad i sitt spel, han ger inte bort lika mycket puckar. Problemet för honom är att han inte är tillräckligt spetsig för att spela i en första eller andrakedja hos oss, och i en tredje/fjärde nyttjar inte vi hans kvaliteter. Ta matchen som Mora som exampel, i denna match borde han gjort minst ett par poäng med de lägen han serverades, men det saknas i skärpa och noggrannhet. Tycker dock han går före LP i dagsläget då han spelar mognare och med större marginaler samt är bättre i spelet utan puck.

Skulle vi ha möjlighet att låna in två forwards som t.ex Timashov och Olofsson tycker jag vi ska ta denna chans, vi har sett att det kommer vara spelare borta i lagen då man är extremt försiktig vid minsta förkylningssymptom, så att ha många forwards innebär ändå att alla kommer rotera och få speltid.

Men Timashov och Olofsson skulle vi kunna ställa upp enligt följande.

Hepponiemi - Gagnon - Olofsson
Timashov - Aagaard - Svenningsson
Ohlsson - Jellvert - Hedberg/Olhaver
Sylwander - Max- Hägga/Olhaver

Olhaver, Max, LP, Åhström är de som får slåss om platser i tredje/fjärde och agera extraspelare eller vila. T

Vill även att vi kollar över våra PP formationer, tycker inte LP passar på vänsterkanten, han drar ner tempot för mycket när han får pucken och letar för svåra passningar. Olhaver må vara stor och stark framför mål men tycker han har mer att visa om han ska spela PP, man måste kunna snabbt gå ner bakom mål och vinna puck och röra sig även om man primärt har positionen framför mål, tycker ofta han blir rätt stillastående.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: tycker
Rytter:

För att se vad lån kan betyda är det bara att kolla på lövens matcher, tycker nog det är firma Steen/Grundström som avgjort dessa och skapat segrarna, för spelmässigt har de inte varit överlägsna som lag, viss Liss har smällt in mål men han får det mesta av poängen från Steen/Grundström.


Liss 5m (4+4) 8p
Grundström 4m (5+2) 7p
Steen 3m (2+4) 6p

Förra årets förstakedja och Crandall/Hutchins har tillsammans gjort 2p på 3 matcher. Andersson/Selin/Wiklund har tillsammans 4p på 4matcher.

Så ingen snack om att lånen just nu driver deras lag.

Har vi råd att inte ta in fler lån?
Låst ämne