1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

tycker

2081341 · » Till forumet


Sv: tycker
Nucky:
Låser tråden så kan vi fortsätta i apropå ingenting.
Låst ämne

Sv: tycker
Trilske: Finns många att hämta hem kommande år.
Modo har tentakler tamejfan överallt i hockeysverige, både ledare och spelare😊
Låst ämne

Sv: tycker
10 minuters lyssning av Sanny & Svensson och man kan konstatera att MoDo hade haft ett hyfsat lag i SHL när premiäromgången summerades. Tamby, Norris, Sellgren och VB nämndes även lite senare i programmet. Hedberg namedroppades också.
Låst ämne

Sv: tycker
J F K: håller med, känns som att spelet bara blivit sämre ju längre försäsongen gått.
Låst ämne

Sv: tycker
J F K:
Det har jag ingen aning om får jag erkänna, går mest på den känsla jag får av de matcher jag sett. Kanske värt att tillägga att jag tycker Ohlsson i många avseenden är en riktigt bra värvning.
Låst ämne

Sv: tycker
Tarasov: Ohlsson var väl den forward förutom Dahlen som inte drog jättemycket nytta av sin omgivning.? Lundin och Löökke drog nytta av Jonathan, medan Ohlsson skapade rätt mycket på egen hand.

Ny tycker jag inte att man sett så mycket av hans fart förutom inledningsvis. Nästan som att alla i laget varit nedtränade och att man inte släppt på träningen så att de fått upp speeden ännu.
Låst ämne

Sv: tycker
J F K:
Jag känner mig säker på Hepo/Gagnon/Sveningsson tänker jag kommer skapa poäng oavsett omgivning.

Ohlsson gillar jag och han bidrar med mkt men tänker att han produktion delvis är beroende av hans omgivning. Ohlsson kan säkert göra mkt poäng i rätt omgivning. Aagaard har visat bra tendenser men upplever inte att ”spelet stannar” när han har puck.
Låst ämne

Sv: tycker
Tarasov: Vilka tre är en kraft framåt? Ohlsson gjorde rejält med poäng ifjol. Aagaard kanske är osedd, men det är ingen tvekan om att han har potential. Räknas han?
Gagnon har sett sämre ut än väntat, men han är väl den som presterat bäst på hög nivå tillsammans med Hepo tidigare.

Jag tycker att vi har sex spelare som borde kunna prestera bra med poäng. Kanske sämre på backsidan i vinter dock, då vi inte har en lika offensiv uppsida där.
Låst ämne

Sv: tycker
Tarasov:

Det är väl just LP och Åhström som är anledningen att jag vill ha in fler spelare i truppen. Tycker inte dessa tagit för sig under försäsongen trots de har fått alla chanser, spelat i de ledande kedjorna och i PP.

LP har haft någon match där han varit bra och bästa forward (mot SAIK), men sedan sjunker han och är sämsta forward.

Vi har inte råd att vänta och se och låta de ta upp platser i de offensiva kedjorna och riskera att sänka dessa kedjor. Att spela dem i tredje/fjärde är inte rättvist mot dem själva heller då de får en roll som inte passar.

Övriga spelare i det lägre skiktet tycker jag fyller sina roller och gör det bra, tänker på t.ex Sylwander, Hägga, Max, Olhaver så där vill jag inte se några ändringar.

Så jag skulle kunna tänka mig att förstärka med 1-2 spets spelare och låta LP/Åhström gå som extraspelare.

Sedan är det lite oroande med Hedberg, han har inte kommit gång som man hoppats. Han måste verkligen visa att han är en toppspelare på denna nivå, han var ju tänkt som en spelare för 1-2 kedjan och måste visa att han kan bidra. Väldigt oturligt att han inte kunde vara med i de sista matcherna, orolig för hans form nu inför serien.
Låst ämne

Sv: tycker
J F K:
Jo därför kritiserar jag exempelvis inte backsidan där du tycker jag vi har ett vettigt antal kvalificerade backar. Är två skadade så har vi ändå 7 backar.

Likadant med Edwin Hedberg, dålig försäsong men varit borta mkt så lämnar bedömning därhän, även Svenningsson som skulle kunnat visa mer. Men på våra 13 forwards så har ingår LP och Åhström som jag inte tycker visat att de kommer vara en kraft att räkna med. LP har sina stunder men måste kunna vara ett hot oftare. Utöver dessa två så får vi räkna med att minst en i ordinarie uppställning kommer vara borta per match. Då blir vi tunna enligt min mening.

Timrå har minst 5 spelare på fw sidan som är en kraft framåt och kommer kunna avlasta varann. Vi har för tillfället 3 som jag tycker kan ta tag i spelet i anfallspelet, skall vi kunna hota den absoluta toppen så iaf en till. Dessutom är det bra med en konkurrenssituation i laget.
Låst ämne

Sv: tycker
Monno: Steen drar till FBK. Det torde vara rätt givet, för ställs AHL för säsongen lär han inte vilja vara i Löven och SHL lär öppna upp för spelare som kan stanna hela säsongen...
Lindgren skulle om AHL ställs in inte ha någon annan klubb än Modo och detsamma kan också sägas om Hepo. Hepo tror jag dock att vi kan behålla oavsett.

Och som jag skrev. Det är möjligt att vissa lag (i populära städer eller med rika ägare) kanske spelar AHL, men det är inte säkert att alla lag kommer till spel bara för att ligan öppnar.
Låst ämne

Sv: tycker
gizzo: Det finns en rätt markant skillnad faktiskt. Med korttidskontrakt kan spelaren lämna för en annan klubb.
Lindgren och Heppo kan bara spela i Modo i Europa. Deras enda "utväg" är AHL/NHL.
T.ex. Grundström skulle ju kunna välja att spela i någon annan liga/lag när han kontrakt går ut.

Sen hur troligt det är i praktiken är en annan femma.
Låst ämne

Sv: tycker
Tarasov: Samtidigt så borde du vara rutinerad att veta att det finns många spelare som inte brukar komma igång under försäsongen. Tycker du någonsin att Sundström/Skröder såg bra ut under försäsongerna?

Dvs, vi tycker oss kunna ana tendenser och svaga slutsatser, men innan serien kommit igång så är det ändå för tidigt.

När jag läste på VKs blogg så hade Löven börjat släppa på hårdkörningen. Vet vi om Timrå eller Modo gjort det?
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter:
Med fullt lag på FW sidan har det sett ok ut då tycker jag vi spelar rätt ok, det är något att bygga på. Men så fort vi blir en eller två man kort ser man tydliga tendenser till att spelet inte funkar särskilt spelet med puck.

Med uppställningen igår så tycker jag inte vi räcker till i skicklighet, de spelarna kan spela hela året tillsammans och säkert gneta ihop rätt många poäng men mot de starkare lagen kommer de sannolikt inte räcka till. Vi har 3 rätt rejäla förluster och det ger oss info som vi antingen kan förklara med slumpen eller tillfälligheter, eller så är det brister som tiden kan reparera alternativt brister som leder till att vi skall förändra något.

Det är en fördel om man kan behålla spelare över tid, exempelvis är det onödigt att byta en spelare som Sylwander bara för att. Jag tycker det finns en tendens att överskatta den fördelen, för skall man spela ihop ett lag över tid så skall man ha lite flyt att för att få behålla sina nyckelspelare. Vilket inte är så enkelt vare sig vi talar SHL eller allsvenskan. Det har nämnts att man inte skall bygga för kortsiktig framgång och de håller jag med om, men tycker att vi bommat lite för redan iom Viklund/Enström/Mikkelson. Två är ok men inte tre, å andra sidan så är backsidan ett problem iår. Men någon back mellan 22-25 Istället hade inte varit så dumt.

Ser gärna två fw som fyller på uppifrån och spelare som vi kan ha hela säsongen. Det kryllar av arbetslösa AHL - spelare det gäller bara att hitta rätt. Men det är väl läge att visa att Tambellini inte var en tillfällighet. Ser det som rätt viktigt att vi får spela minst semi kommande säsong.
Låst ämne

Sv: tycker
Axle San: Denna tråd tenderar att bli en klubb för inbördes beundran. Har den relevans?
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter: Jag tror att det är bra att matcha mot tufft motstånd, helt klart.
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter: Bra inlägg.
Matcher som den mot Mora kommer vi spelar många gånger i vinter. Där är det snarare en styrka att hitta en väg att vinna.
Den som sticker ut är den mot Timrå som var dagen efter en dålig insats och i ett derby.

Du har helt klart en poäng i att våra spelare måste tänka mycket mer på vart man ska vara, när man ska sätta press osv.
Låst ämne

Sv: tycker
J F K:

Nej du har rätt att man blir lite förblindad av insatsen mot Timrå, sedan den mot Mora var ju inte bra men det fanns ok saker att ta med sig. Tror man mest är frustrerad över att vi tog steg tillbaka jämfört med Timrå och speciellt löven matchen.

Kanske är det ganska logiskt att det gick värdelöst mot Timrå, vi jobbar med grunderna och spelarna behöver nog tänka mycket där ute. När man då gör sin andra match på under 24h och tröttheten kommer in i kroppen så går hjärnan segt och man blir väldigt slarvig och oorganiserade.

Och innan någon säger "ja men det var ju samma för Timrå", ja det var det, men stora skillnaden är att dom har samma spelsystem och samma spelare så rimligtvis är dom inkörda på spelsystemet och det sitter i ryggmärgen så dom behöver inte åka runt och tänka lika mycket på hur vi vill spela och hur dom ska agera i olika situationer.

Man får se i premiären hur det ser ut när vi fått nöta på i 2v och kommer mer utvilade till match. Ser det lika illa och oorganiserat ut kan man börja fundera hur detta ska gå, gör vi en bra match så ser vi att det funkar och vi har skills.

En fundering jag har, har vi matchat mot för tufft motstånd under försäsongen? Vi har mött Luleå, SAIKx2, Timråx3, Löven och Mora. Alla matcher utom den mot Mora är ju mot riktigt starka lag, är det rätt matchning för att spela ihop en helt ny grupp? Hade det varit en ide att matcha mot "svagare" lag där vi hade fått äga mycket puck och jobba med de offensiva delarna i spelet? Samtidigt så tänker jag att som man tränar så spelar man, så bättre att ha tuffa matcher än att möta Övik och liknande och kunna vinna utan att behöva vara på topp.
Låst ämne

Sv: tycker
Axle San: Föredrar bag jag att vi spelar grymt hela tiden. Japp. Men, kan det finnas fördelar med att ha en tuff period som man tar sig igenom. Absolut.

Nu har det inte sett fullt så illa ut förutom sista två matcherna. Då var det dock rejält uselt.
Låst ämne

Sv: tycker
gizzo:

Fast du har fel i ditt resonemang här. Heppo är inte nära att ta en plats i NHL och hade det väldigt svårt i AHL ifjol. Har du sett honom spela så ser du att han måste förbättra det fysiska för att få ut sina kvaliteter mot större, starkare och bättre motståndare som det är i AHL. Det är en stor anledning varför chanserna att han stannar är skyhögt större än Grundström och Steen, dessa har etablerat sig på AHL nivå och kan bli uppkallade när som helst, speciellt Grundström.

Jag tror att Heppo har goda chanser att stanna hela året, dels för att bygga upp fysiken och för att få rollen att spela i en toppkedja och få leda laget, en roll som han inte får i AHL detta år, detta är det som gör att Heppo kan bli kvar medan Grundström och Steen drar så fort AHL öppnar. Lindgren är mitt i mellan, jag personligen tror att han drar om AHL kommer igång, men får han stort förtroende här och går bra kan han mycket möjligt slutföra säsongen med oss för att gå in väl förberedd till nästa. Ingen av våra spelare är nära att ta en plats i NHL och det känner nog de själva och deras klubb också, så där är man mer öppen för att låta de stanna året ut.Annat är det med Grundström och Steen, dom känner nog att de är nära NHL och deras klubb vill nog ha de nära för att kalla upp dem och prova dem och ha koll på utvecklingen.

Sedan glömmer du en sak kring att skriva med spelarna för hela året, det möjliggör att ta in 4 spelare på korttid om man vill, medans löven endast har möjlighet till två som det ser ut nu.
Låst ämne

Sv: tycker
J F K: Du lyckas då verkligen hitta positiva saker i allt elände som drabbar Modo....inte ens det negativa är negativt i Modos fall utan allt är positivt.
Låst ämne

Sv: tycker
gizzo: Om det inte blir några camps/NHL/AHL, så kan det hända att SHL ändrar inställning kring lånen. Då kan det visa sig vara en stor skillnad mellan korttids- eller helårskontrakt. Steen lär ju föredra att spela för Färjestad om han får välja.
Låst ämne

Sv: tycker
Nesse: det är som andra skrivit samma med heppo och Lindgren, de är inställda att dra efter camperna. Glader chansar och hoppas att de inte ska platsa eller att camperna inte blir av. Blir de inte av så kommer ju alla andra lån förlängas med mest troligt så det finns ingen större skillnad att skriva lån över hela säsongen förutom att lugna fans och sponsorer.
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter: Det finns en fördel med att spela dåligt också. När det går bra finns alltid risken att man känner sig för bra. Man blir lite lat med detaljer osv. Har man en rejäl svacka som exempelvis Timrå kan man svetsas samman i en vetskap att man helt enkelt måste följa systemet och jobba hårt för att vinna. Många gånger är de lag som överkommit sådant mer mentalt starka, än de som inte haft några större motgångar.

Det förutsätter såklart att man fortfarande tror på laget och systemet, samt att man är beredd att jobba riktigt hårt för att nå dit. Där ser jag exempelvis inte en LP som slår bakomryggenpass i egen zon som mot Löven. Eller för den delen mellan benen på sig själv. Jag har också väldigt svårt för hans chansartade spel oavsett position.
Låst ämne

Sv: tycker
Axle San: Vet inte hur det funkar eller hur avtalen är skrivna. Finns det inga pengar i klubben så blir det liksom svårt att få lön. I verkligheten blir det väl arbetsförmedlingen och någon form av rättslig process?
Låst ämne

Sv: tycker
J F K:

Jo det är ju i vår lagen ska vara som bäst och fungera som lag. Däremot kan det ju vara lättare att jobba med spelet och detaljer om man vinner matcher i början, även om segrarna kommer pga att man har en två spelare som verkligen gör skillnad och fixar poängen trots att spelet hackar, man får ju lite arbetsro och kan fokusera på sitt utan skriverier.

Säg att löven hade torskat mot oss och Timrå, i cupen (för dessa var jämna matcher) samt haft problem med Mora, då hade fokus varit på deras resultat och jämförelse med förra säsongen. Nu klarade dom sig ifrån detta mycket pga två extrema spetsspelare, men jag tror inte tränarna är nöjda med själva spelet. Men de har fått arbetsro att fortsätta slipa på detaljer, samt självförtroende mycket pga dessa två spelare som är alldeles för bra för HA.

För oss är det ju förödande i år att dels få alla negativa skriverier och pressen på oss om det går dåligt i början när vi ska spela ihop laget och ändra lite i spelsystemet. Risken finns att det blir panik då.

Tycker ofta de lag som utvecklas bra under säsongen är de som klarar att vinna eller hålla kontakten trots spelet inte sitter. Timrå under förra säsongen är ett bra exempel, man vann och tog poäng trots att spelet i början inte såg så bra ut, man hade extrema problem i 5 mot 5 och levde på Dahlen och ett sjukt PP. Detta skapade arbetsro så man kunde fortsätta jobba långsiktigt och efter jul fick man ihop spelet bra och var inför slutspelet ett av de formstarkaste lagen. Detta är ju generellt och gäller inte direkt lånediskussionen, men det är en av de anledningar jag kan tänka mig lån. Klarar de att avgöra matcher åt oss så kan vi få den arbetsro vi behöver.

Men som sagt det är en svår avvägning, finns fördelar och nackdelar med bägge sätten. Dock är jag övertygad om att vi kommer behöva minst en ny forward eller kanske två under seriens gång och då skulle ett lån redan nu kunna fungera, har svårt att se speciellt LP ta de steg som vi alla vill att han ska göra. Men blir väldigt glad om jag har fel här och han bevisar motsatsen.
Låst ämne

Sv: tycker
Mike Keenan: ah du kanske har mer koll än vad jag har på deras planer och kontrakt. Syftade mest på att i alla fall Grundström är en mer "färdigutbildad" spelare än våra lån och då lättare gör avtryck i ny miljö.

Hepo tycket jag dock gjort rejält med intryck på mig än så länge även om många av hans räder inte lyckas. Sista perioden mot timrå såg jag endast i förhoppning att se Hepo slå en magisk passning.
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter: Poängen är värd lika mycket den första som den sista matchen i serien, men helt irrelavant när slutspelet börjar mer än att man kanske får en lättare motståndare i någon matchserier.
Låst ämne

Sv: tycker
Mike Keenan:

Fast om truppen spretar och man inte har de spelartyper man behöver, om det är din anays är det då inte smart att ta in det som saknas, dvs en eller två spelare som kan göra offensiven starkare så vi kan skapa mer och få lite längre anfall med oss. En Timashov tillsammans med Aagaard och Svenningsson skulle kunna vara precis vad som behöv för att kickstarta laget och ge en offensiv touch till laget. Vi ser ju vad Grundström och Steen betytt för löven, dom är nu efter ett par vinster trots hackande spel mer harmoniska och fått självförtroende av detta.

Nackdelen med lån är ju som andra sagt att de kommer lämna och det kommer bli ett hål i truppen, men fördelen är ju att dessa kan vara skillnaden i början för att skapa stabilitet, självförtroende och ett flow, sedan vet ju alla om att de kommer lämna så det är man ju förbered på. Under en säsong finns det betydligt större orosmoment som spelare som får sparken eller blir långtidsskadade.

Jag kan tänka mig att ta in fler lån eftersom många lag i ligan har gjort det och kommer vara vassa inledningsvis, poängen i början är lika mycket värd som i slutet. Men min erfarenhet är att det är betydligt enklare att spela ihop och få självförtroende och flow i ett lag som börjar bra och går bra än att göra det med ett lag som går dåligt. Därför ser jag nu gärna ett eller max två lån för att ge oss bästa förutsättningar till en bra start så vi inte hamnar långt efter och i panik redan efter 5-10 omgångar.
Låst ämne

Sv: tycker
Mike Keenan: Ok, så vi har gjort två dåliga matcher nu och då fungerar ingenting, vi är dömda att golgatavandra hela hösten osv? Jag tycker inte alls att det sett dåligt ut i flera andra matcher.

Heppo vet jag att Modo ser mycket större möjligheter att behålla. Ska jag vara ärlig så vet jag inte om Lindgren verkligen varit så stort lyft. Som en uppgraderad Öhman, men då tar jag hellre Mikkelson, Viklund och Corrado.
Låst ämne

Sv: tycker
M Horava: Bryta avtal och skicka spelare kan bli väldigt svårt, vart ska de ta vägen liksom?
Låst ämne

Sv: tycker
Nesse: vet att Lindgren själv iaf är helt inställd på att spela i Nordamerika efter camperna...Hepo vet jag däremot inte , ett helårslån som troligen bryts i november eller ett kortidslån som kan förlängas i november , vad är skillnaden i praktiken...?
I modos fall tror jag de blir betydligt viktigare att få ihop den spretiga truppen som nu är på plats och spelet Som inte klickat än att ta in ett par kortidslån
Låst ämne

Sv: tycker
MorganaLefaey: Ja, ekonomin blir ju asviktig. Hellre ta det varsamt i år. Blir det ingen publik kommer antagligen alla klubbar bli tvungna att bryta avtal och skicka spelare. Många klubbar får nog svårt redan efter jul. Om inte NHL blir av alls kommer ju det bli hyfsat många lediga spelare på marknaden dessutom.

Jag tycker det är realistiskt att tänka att Modos chanser att gå upp är klart mycket större nästa säsong OM de får behålla de spelare som lyckas denna säsong.

..och om Hägga kan tänka sig ett år till, vill säga.. ;-)
Låst ämne

Sv: tycker
J F K: Vi får nog inte se varken laget eller Villes rätta färger förrän serien börjar.
Tror inte heller man kommer låna t.ex Timashov om det inte finns en reell chans att han stannar hela säsongen.
Sen har vi den ekonomiska aspekten, man vet fortfarande inte hur mycket publik man får ta in, vilket måste göra det närmast omöjligt att sätta en spelarbudget att hålla fast vid.
Speciellt för en klubb som Modo där spannet blir så brett..
Låst ämne

Sv: tycker
Mike Keenan: modo har ju lånat spelare som de hoppas kunna få låna hela året. Björklöven har lånat två spelare som är garanterade att sticka så fort nhl /ahl drar igång. Calle G är ju nästan en Nhl-spelare idag, går liksom inte att jämföra med t.ex. Lindgren som än så länge inte varit nhl-spel.
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter: ok sorry läste lite för snabbt
Modo har ju två st AHL lån också ... sen tillför dom kanske inte lika mycket som lövens lån .. kanske lättare att leverera där när spelet totalt sett ser stabilare ut
Låst ämne

Sv: tycker
J F K:

Håller med om det att det måste nog sätta sig genom att ta en sämre inledning på säsongen, att ha tålamod är ju nånting man är dålig på.
Låst ämne

Sv: tycker
Bragd-Birger: Som jag skrivit är jag inte alls lika oroad som många andra. Det har sett bra ut en del matcher, som mot Skellefteå för att ta det kanske bästa exemplet, men det går såklart inte att blunda för hur uselt det var igår.
Samtidigt så vet jag att om inställningen är felaktig så ser det så uselt ut. Det går inte att se linjer i spelet då spelarna inte hinner dit de ska vara. Anfallsspelet fungerar inte, för man kommer inte med fart och passningarna går inte fram.

Dvs, jag skiter i spelet i cupen egentligen, förutom att jag blir irriterad över att det två matcher på raken så uselt ut. Samt det var en match tidigare mot Timrå som också såg bedrövlig ut gällande tempo. Borde inte det vara Villes styrka? Att få ut max ur spelare och jaga på dem?
Låst ämne

Sv: tycker
Mike Keenan:

Fast nu skrev jag om poängligan på försäsongen för hela löven och då ser det ut som jag skrev nedan. Detta är de matcher spelarna gjort under hela försäsongen, så oavsett ifall Fredrik andersson var sjuk mot mora så har spelarna i hans kedja tillsammans producerat 4p på 4 matcher totalt.

Samma med Crandall och Hutchins som tillsammans skapat 2p på 3matcher på hela försäsongen.

Det var ett enkelt konstaterande att kedjan med Steen/GRundström står för det mesta offensivt och har tagit segrar till Löven trots att de inte spelat bra. Ett konstaterande som dessutom backas upp med fakta.

Håller du inte med att dessa lån fixat segrarna?

Angående lån till modo är det klart att man bli sugen när man ser vad lånen bidrar med i löven trots att deras spel hackat.
Låst ämne

Sv: tycker
Gavelo: apropå j20 de vinner iaf, tredje raka nu vinst mot Brynäs efter straffar o tre raka !
Låst ämne

Sv: tycker
J F K: blir lite förvånad faktiskt över er brist på tålamod. Tappat i princip hela laget, nya tränare. Er chans bör ligga i att spela ihop det lag ni har, och hoppas på att ni får ut max när det drar ihop sig till slutspel. Ligga i topp från start känns orealistiskt, om än så klart möjligt (lex Oskarshamn).

Att ta in lån känns kontraproduktivt. Ni verkar utgå från att det är god chans att era lån stannar (låter märkligt, å andra sidan - visar dom inte betydligt mer än i mötena med oss + Mora/Löven lär dom knappast vara aktuella för spel over there), och då är väl det fine. Men ta in några mer renodlade lån a'la Grundström förstår jag inte vitsen med. Några fler poäng medan laget spelar ihop sig sure, men sen är det ändå andra spelare som ska axla ansvaret när spelaren/-na drar.

Ta det cool. Såg verkligen inte bra ut i cupen, men låt det sätta sig. Får inte er nya tränare in bättre attityd än ni visade igår, så...är det nog den posten det ska roteras på.

Och yes, innerst inne hoppas jag så klart på en behagligt brun säsong för er del. Men vara med och tampas på behörigt avstånd får ni, inte minst för tempot på derbyna.

Skithockey på er!
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter: Fredrik Andersson spelade bara en match i turneringen(sjuk) och selin och Wiklund lirade inte alls igår mot Mora , hutchings och Crandall saknar nog sin center vesel som inte anlänt än... så kanske inte så konstigt att Steen - gryndström - liss gör solklart mest poäng i löven
Modo alldeles för bleka framåt och tycker de spretar åt alla nöjliga håll i spelet, svårt att se några linjer men lär ju t tid med så många nya i laget, kanske inte läge att addera fler nya spelare till truppen ... tror inte de är lösningen ... laget måste spelas ihop och alla måste ha tålamod med lagbygget.. de är den stora utmaningen
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter: ok, jag kan tänka mig en. Fjorton forwards är vad vi borde ha i truppen, så...
Låst ämne

Sv: tycker
J F K:

Nej jag håller med i princip, men när offensiven och spelet haltar är det lätt att börja fundera kring hur vi kan få fart på den.

Det jag tänker kring lån är att t.ex Timashov (som kanske är den enda realistiska) skulle kunna göra skillnad offensivt, sedan när/om han lämnar måste vi värva in en ny spelare på denna position, tanken är inte att Åhström/LP helt plötsligt ska leda offensiven i en första/andra för jag betvivlar att dom har det kunnandet, dom har fått alla chanser nu på försäsongen utan att egentligen visa att dom tagit rejäla kliv.

Det finns fördelar och nackdelar med bägge lösningarna, jag har gått från att varit emot lånen (Heppo och Lindgren är en helt annan situation) till att börja vela om vi ska försöka låna in 2 till eller ej.
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter: Jag tar gärna en sämre start och kör på det vi har än tar in lån. Ja, det är tveklöst så att Löven fått väldigt svårt att vinna turneringen utan Grundström och Steen. Liss är en endimensionell spelare, men med rätt omgivning gör han massor av poäng med sitt magiska skott. Med en sämre omgivning hade han inte gjort så mycket väsen vilket definierat hans karriär.

Men, återigen. Jag föredrar att tappa poängen inledningsvis än att kortsiktigt dopa oss och ha ett sämre samspelt lag i november. Jag vill inte falla i Leksand/Toronto-fällan att alltid ta den kortsiktigt effektivaste lösningen och aldrig vinna långsiktigt.
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter:

För att se vad lån kan betyda är det bara att kolla på lövens matcher, tycker nog det är firma Steen/Grundström som avgjort dessa och skapat segrarna, för spelmässigt har de inte varit överlägsna som lag, viss Liss har smällt in mål men han får det mesta av poängen från Steen/Grundström.


Liss 5m (4+4) 8p
Grundström 4m (5+2) 7p
Steen 3m (2+4) 6p

Förra årets förstakedja och Crandall/Hutchins har tillsammans gjort 2p på 3 matcher. Andersson/Selin/Wiklund har tillsammans 4p på 4matcher.

Så ingen snack om att lånen just nu driver deras lag.

Har vi råd att inte ta in fler lån?
Låst ämne

Sv: tycker
J F K:

Nu när försäsongen är över och man har reflekterat lite så funderar jag kring detta med lån. När andra svagare lag förstärker och tar in 4 spelare så undrar jag ifall vi inte ska göra samma sak även om det tar emot och de tar plats från någon som sedan ska in i laget. Lindgren och Heppo var ju lite speciella då de inte tar någons plats.

Skulle gärna se Timashov och Olofsson in i laget för att stärka offensiven. Kanske kan deras intåg hjälpa övriga spelare att få självförtroende och kreativitet i offensiven och när de lämnar så finns det såklart en risk men även en chans att vi har ett lag med självförtroende där de andra bidragit och gjort poäng och fått igång spelet.

Jag gillar verkligen LP och Åhström som spelare men jag har svårt att se dessa som tillräckligt jämna och spetsiga för ett lag med ambition att ligga i toppen. LP fortsätter som tidigare säsonger och man börjar undra ifall han tar åt sig av feedback och detaljer han måste jobba med, tycker han är alldeles för ojämn och han chansar för mycket, han varvar strålande matcher som den mot SAIK med rejäla bottennapp, han är inte bara ojämn från match till match utan från byte till byte, den dagen han lär sig att inte tappa puck och försöka chanspass 9 gånger av 10 så kommer han bli en riktigt bra spelare. Igår slarvade han ju bort flera puckar i PP lägen samt försökte svåra backhandpass genom motståndare, sjukt snyggt när det lyckas men chansen att lyckas är så minimal. Ska vi hitta stabilitet i spelet har vi inte råd att spela på detta sätt, det kan v göra i matcher när spelet stämmer och vi har en ledning eller motståndarna inte riktigt är med i matchen. Tycker också LP är svag i mittzon när spelet vänder, han pressar motståndarna utan att riktigt vara där och ha chans att vinna pucken, är som han kommer på mellanhand ofta, dock är han relativt duktig att vinna puck i offensivzon då han har bra fart och läser spelet.

Tills LP mognat i sitt spel ser jag inget problem att han hamnar utanför laget, och det kommer inte göra oss sämre.

Åhström är en liten annan typ av spelare och tycker han har en bättre mognad i sitt spel, han ger inte bort lika mycket puckar. Problemet för honom är att han inte är tillräckligt spetsig för att spela i en första eller andrakedja hos oss, och i en tredje/fjärde nyttjar inte vi hans kvaliteter. Ta matchen som Mora som exampel, i denna match borde han gjort minst ett par poäng med de lägen han serverades, men det saknas i skärpa och noggrannhet. Tycker dock han går före LP i dagsläget då han spelar mognare och med större marginaler samt är bättre i spelet utan puck.

Skulle vi ha möjlighet att låna in två forwards som t.ex Timashov och Olofsson tycker jag vi ska ta denna chans, vi har sett att det kommer vara spelare borta i lagen då man är extremt försiktig vid minsta förkylningssymptom, så att ha många forwards innebär ändå att alla kommer rotera och få speltid.

Men Timashov och Olofsson skulle vi kunna ställa upp enligt följande.

Hepponiemi - Gagnon - Olofsson
Timashov - Aagaard - Svenningsson
Ohlsson - Jellvert - Hedberg/Olhaver
Sylwander - Max- Hägga/Olhaver

Olhaver, Max, LP, Åhström är de som får slåss om platser i tredje/fjärde och agera extraspelare eller vila. T

Vill även att vi kollar över våra PP formationer, tycker inte LP passar på vänsterkanten, han drar ner tempot för mycket när han får pucken och letar för svåra passningar. Olhaver må vara stor och stark framför mål men tycker han har mer att visa om han ska spela PP, man måste kunna snabbt gå ner bakom mål och vinna puck och röra sig även om man primärt har positionen framför mål, tycker ofta han blir rätt stillastående.
Låst ämne

Sv: tycker
M Horava: såg på SHL sändning att lagen där bytt mellan 3 och 7 spelare. Nu vet jag inte hur läget är för löven o timrå. Men 14 spelare är galet mycket o tänker man på att det är 9 av topp 10 i poängligan också, så förstår man vilket skitit läge vi är i.
Nej vi får nog veta hur laget är först 1-1,5mån in i serien. Och vi får nog acceptera det och hoppas tränare/spelare inte är allt för fel.
Jag tar också för givet att ledningen förstår hur osäkert ett helt nytt lag är och gjort sig redo på både korttidslån och
eventuella helsäsongsförstärkningar om laget inte håller måttet.
Men tycker inte de ska sätta allt på ett kort.
Håll koll på ekonomin.
Låst ämne

Sv: tycker
jonsson: Ja, det var nog mycket. Som han också säger så ville man vara väldigt konstruktiva när man vann pucken, men då man inte hittade någon att spela till (för ingen åkte skridskor) så blev det på sin höjd att tappa pucken eller chippa ut.

Märkligt att vi tappat så mycket jämfört med matchen mot Skellefteå exempelvis. Matchen vi vann mot Timrå var inte dålig heller, men det har varit ovanligt många plattmatcher.
Låst ämne

Sv: tycker
”Pannkaka över försvarspelet” enligt Sylwander
Låst ämne

2081341 · »