1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2081260

Sv: tycker
Rytter: Poängen är värd lika mycket den första som den sista matchen i serien, men helt irrelavant när slutspelet börjar mer än att man kanske får en lättare motståndare i någon matchserier.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: tycker
J F K:

Jo det är ju i vår lagen ska vara som bäst och fungera som lag. Däremot kan det ju vara lättare att jobba med spelet och detaljer om man vinner matcher i början, även om segrarna kommer pga att man har en två spelare som verkligen gör skillnad och fixar poängen trots att spelet hackar, man får ju lite arbetsro och kan fokusera på sitt utan skriverier.

Säg att löven hade torskat mot oss och Timrå, i cupen (för dessa var jämna matcher) samt haft problem med Mora, då hade fokus varit på deras resultat och jämförelse med förra säsongen. Nu klarade dom sig ifrån detta mycket pga två extrema spetsspelare, men jag tror inte tränarna är nöjda med själva spelet. Men de har fått arbetsro att fortsätta slipa på detaljer, samt självförtroende mycket pga dessa två spelare som är alldeles för bra för HA.

För oss är det ju förödande i år att dels få alla negativa skriverier och pressen på oss om det går dåligt i början när vi ska spela ihop laget och ändra lite i spelsystemet. Risken finns att det blir panik då.

Tycker ofta de lag som utvecklas bra under säsongen är de som klarar att vinna eller hålla kontakten trots spelet inte sitter. Timrå under förra säsongen är ett bra exempel, man vann och tog poäng trots att spelet i början inte såg så bra ut, man hade extrema problem i 5 mot 5 och levde på Dahlen och ett sjukt PP. Detta skapade arbetsro så man kunde fortsätta jobba långsiktigt och efter jul fick man ihop spelet bra och var inför slutspelet ett av de formstarkaste lagen. Detta är ju generellt och gäller inte direkt lånediskussionen, men det är en av de anledningar jag kan tänka mig lån. Klarar de att avgöra matcher åt oss så kan vi få den arbetsro vi behöver.

Men som sagt det är en svår avvägning, finns fördelar och nackdelar med bägge sätten. Dock är jag övertygad om att vi kommer behöva minst en ny forward eller kanske två under seriens gång och då skulle ett lån redan nu kunna fungera, har svårt att se speciellt LP ta de steg som vi alla vill att han ska göra. Men blir väldigt glad om jag har fel här och han bevisar motsatsen.
Låst ämne