1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480194 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2081283

Sv: tycker
J F K:

Nej du har rätt att man blir lite förblindad av insatsen mot Timrå, sedan den mot Mora var ju inte bra men det fanns ok saker att ta med sig. Tror man mest är frustrerad över att vi tog steg tillbaka jämfört med Timrå och speciellt löven matchen.

Kanske är det ganska logiskt att det gick värdelöst mot Timrå, vi jobbar med grunderna och spelarna behöver nog tänka mycket där ute. När man då gör sin andra match på under 24h och tröttheten kommer in i kroppen så går hjärnan segt och man blir väldigt slarvig och oorganiserade.

Och innan någon säger "ja men det var ju samma för Timrå", ja det var det, men stora skillnaden är att dom har samma spelsystem och samma spelare så rimligtvis är dom inkörda på spelsystemet och det sitter i ryggmärgen så dom behöver inte åka runt och tänka lika mycket på hur vi vill spela och hur dom ska agera i olika situationer.

Man får se i premiären hur det ser ut när vi fått nöta på i 2v och kommer mer utvilade till match. Ser det lika illa och oorganiserat ut kan man börja fundera hur detta ska gå, gör vi en bra match så ser vi att det funkar och vi har skills.

En fundering jag har, har vi matchat mot för tufft motstånd under försäsongen? Vi har mött Luleå, SAIKx2, Timråx3, Löven och Mora. Alla matcher utom den mot Mora är ju mot riktigt starka lag, är det rätt matchning för att spela ihop en helt ny grupp? Hade det varit en ide att matcha mot "svagare" lag där vi hade fått äga mycket puck och jobba med de offensiva delarna i spelet? Samtidigt så tänker jag att som man tränar så spelar man, så bättre att ha tuffa matcher än att möta Övik och liknande och kunna vinna utan att behöva vara på topp.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: tycker
Rytter:
Med fullt lag på FW sidan har det sett ok ut då tycker jag vi spelar rätt ok, det är något att bygga på. Men så fort vi blir en eller två man kort ser man tydliga tendenser till att spelet inte funkar särskilt spelet med puck.

Med uppställningen igår så tycker jag inte vi räcker till i skicklighet, de spelarna kan spela hela året tillsammans och säkert gneta ihop rätt många poäng men mot de starkare lagen kommer de sannolikt inte räcka till. Vi har 3 rätt rejäla förluster och det ger oss info som vi antingen kan förklara med slumpen eller tillfälligheter, eller så är det brister som tiden kan reparera alternativt brister som leder till att vi skall förändra något.

Det är en fördel om man kan behålla spelare över tid, exempelvis är det onödigt att byta en spelare som Sylwander bara för att. Jag tycker det finns en tendens att överskatta den fördelen, för skall man spela ihop ett lag över tid så skall man ha lite flyt att för att få behålla sina nyckelspelare. Vilket inte är så enkelt vare sig vi talar SHL eller allsvenskan. Det har nämnts att man inte skall bygga för kortsiktig framgång och de håller jag med om, men tycker att vi bommat lite för redan iom Viklund/Enström/Mikkelson. Två är ok men inte tre, å andra sidan så är backsidan ett problem iår. Men någon back mellan 22-25 Istället hade inte varit så dumt.

Ser gärna två fw som fyller på uppifrån och spelare som vi kan ha hela säsongen. Det kryllar av arbetslösa AHL - spelare det gäller bara att hitta rätt. Men det är väl läge att visa att Tambellini inte var en tillfällighet. Ser det som rätt viktigt att vi får spela minst semi kommande säsong.
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter: Jag tror att det är bra att matcha mot tufft motstånd, helt klart.
Låst ämne

Sv: tycker
Rytter: Bra inlägg.
Matcher som den mot Mora kommer vi spelar många gånger i vinter. Där är det snarare en styrka att hitta en väg att vinna.
Den som sticker ut är den mot Timrå som var dagen efter en dålig insats och i ett derby.

Du har helt klart en poäng i att våra spelare måste tänka mycket mer på vart man ska vara, när man ska sätta press osv.
Låst ämne