1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481966 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2083399

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Det hela är ytterst märkligt. En sådan satsning är ju mer rimlig när de kan fylla läktarna och skapa ett enormt intresse. Som det är nu känns allt lite avslaget och det skulle som sagt inte förvåna mig ifall man tvingas ställa in säsongen i förtid.

Jag har svårt att se poängen. Kan det finnas något märkligt kryphål som någon investerar utnyttjar som gör det lukrativt att satsa pengar i hockeyklubbar under pandemin?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

"ag har svårt att se poängen. Kan det finnas något märkligt kryphål som någon investerar utnyttjar som gör det lukrativt att satsa pengar i hockeyklubbar under pandemin?"

Det enda jag kan tänka mig, men det är ett långskott och säkert inte speciellt troligt. Men alla vet att klubbarna har problem med likviditeten, detta kan ju locka riskkapitalister som sitter på kapital. Kan vara ett alternativ om bankerna har svårt att ge lån för att täcka löpande kostnaderna. Vad har klubbarna som säkerhet för lånet?

Jag sponsrar er med en del av Sörenssen, sedan får ni låna 5M för att täcka de löpande kostnaderna. Återbetalningen sker från och med nästa år med 2M per år över 3år. Vips så har man fått 20% avkastning på sina 5M och tjänat 1M. Rätt mycket bättre än att ha pengarna på banken. Eller andra skumma upplägg som gör att de tjänar en hacka eller inflytande i klubb eller anläggningar. En sak ska man bara medveten om de som sitter på kapital älskar oftast pengar och ger inte bort dessa utan motprestation. Väntar bara på att Danielsson i Umeå ska spela upp sin riktiga agenda för all stöttning till klubben.

Kan säkert finnas sådan personer runt klubbarna som gnuggar händerna och väntar på att det blir sämre tider så kliver dom in som räddare i nöden och samtidigt gör en fin avkastning på sikt, bra mycket bättre att ha dom på ett bankkonto med låg ränta.

Därför är det viktigt att vi supportar nu stöttar modo igenom detta så dom slipper låna pengar av banker eller andra, det kan göra att vi står starkare kommande säsonger istället för försvagade.
Kommentera