1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482828 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2085360

Sv: Apropå ingenting...
RagnarLodbrok: Men om man nagelfar truppen har jag svårt att se var pengarna ligger.
Tror(och hoppas) detta är en rejält bantad version vars uppgift blir att se till att vi håller oss topp 8, för att sedan kunna växla upp med ett antal nyförvärv när man släpper in publik igen.
Läste(på twitter tror jag) att Glader nämnt att dagens trupp kostar ca 8 miljoner vilket talar för just det.
Har också väldigt svårt att se Widebro chansa med en större budget när läget är som det är.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Glader och Widebro har ju bekräftat att dom bantat budget från 17 till 14 miljoner. Det stämmer säkert att Glader inte spenderat allt men har svårt att tro att han endast spenderat 8. Det är ju mindre än hälften av vad fjolårets trupp kostade exkl Barto och Kangas.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Jag tycker att det är djupt orättvist att kalla vissa nyförvärv för chansningar. Bara för att vi supportrar inte har koll på spelarna, så innebär det inte att Glader och company inte kan ha det. Mikkelson hade vad jag förstår ett förslag från DEL med mycket mer pengar än de han tog från oss. Där har vi haft Alavaara som har riktigt bra koll. Samma sak med Peters där vår förra målvaktstränare sett väldigt mycket matcher och träffat personen.

Jag har också pratat med en scout i helgen och han var inte alls orolig gällande spelarmaterialet. Möjligen för att det kanske saknas naturliga målskyttar och framförallt för hur vi spelade.
Knappt en skott-täckning, tackling eller struktur i försvarsspelet. Det sistnämnda handlade om att man fortsatt det hyperaggressiva i försvarsspelet, men om man inte riktigt vet vem man ska markera kan man inte bara åka mot närmsta puckhållare. Då börjar man enligt devisen inifrån och ut. Dvs, se i första hand till att vi har markering framför målet, innan man jagar i sarghörnen eller backar på blå.
Sedan spelas det för svårt i anfallsspelet. Man gör inga snygga mål idag nästan. Ska man göra mål så måste man in mot målet och pucken måste komma dit. Skotten måste komma snabbt och helst ske under målvaktens förflyttning. Modo åkte på utsidan och sökte snygga passningar, ungefär som att man trodde sig kunna lira ut Hästen. Här måste man gå MYCKET rakare på mål och vara obekväma.

Jag tror att om vi börjar kugga ihop så kommer det ganska fort att se väsentligt bättre ut. När inte spelet fungerar, så kommer ingen spelare se bra ut, förutom då en checking line som inte behöver fundera så mycket.
Kommentera