1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480931 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2085358

Sv: Apropå ingenting...
Majbrasan: Menar att det är chansningar att plocka in en tränare som aldrig varit i Sverige och tränat. Man borde satsat svenskt i båset. Samma med Peters som jag skrev, borde funnits bättre alternativ. Timrå plockade in 2 smarta värvningar i Lilljewall och Blomkvist. Löven satsade bra med etablerade namn. Inslagen väg var att man satsat på toppnamn från HA. Aagaard är också en chansning. Visst vi har tappat så sjukt många bra spelare och det är omöjligt att ersätta men då är det ännu viktigare att försöka plocka in namn man har bättre koll på. Det spretar tycker jag, sen 2 trötta kanadensare och dessutom gör Mikkelsson till kapten, nja.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
RagnarLodbrok: Jag köper det, men jag tänker att det i relation till konkurrenterna (förutom exempel jag redan gett) kanske varit svårare för MoDo att köra på "inslagen väg" ändå - om kontrakt hos konkurrenter stipulerat att de ska spela den här säsongen. Jag vet som sagt inte hur det såg ut i löven på förhand.

Att vi skulle ställa ett i princip nytt lag på isen i år var klart sedan länge, och just det medför en risk för lagets prestation oavsett om namnen på spelarna är väletablerade i Sverige/HA eller ej. Vad jag menar är att om kemin/sammansvetsningen/identiteten varken syns eller finns i kedjor eller laget som helhet blir botten så mycket längre ner - oavsett om pappret säger att vi skall vara på plats x eller y. Upp-sidan är väl att det finns en större pool att välja material ifrån. Jag hade gärna haft en eller ett par Adam Tambellinis i laget...

Det är i alla fall inte matematik så till vida att det bara går att addera och få en förväntad summa även om man vet vad en spelare är värd.

Timrås värvningar i Liljewall och Blomkvist har väl inte direkt burit frukt än - nu får Timråiter gärna rätta mig om jag har fel. De ska inte heller ersätta deras tidigare bästa poängplockare eller dylikt. Men oavsett vad vad bör dom åtnjuta samma benefit of doubt som vårat lagbygge gör då det är så pass tidigt in på säsongen även om jag som sagt delar din oro. För jag tycker verkligen att oron är befogad och jag har svårt att se vem som ska göra det framåt, det känns mest mellanmjölk i dagsläget.

Jag vet inte vad truppen kostar, men jag hoppas likt kommentar nedan att den inte är den dyraste man skulle kunna mäkta med utan att det är lite strategi i och med coronan och vad den lämnar efter sig. För kom ihåg att det inte bara är osäkra tider för MoDo och lagets prestationer, det är fan osäkra tider för svensk hockey.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
RagnarLodbrok: Men om man nagelfar truppen har jag svårt att se var pengarna ligger.
Tror(och hoppas) detta är en rejält bantad version vars uppgift blir att se till att vi håller oss topp 8, för att sedan kunna växla upp med ett antal nyförvärv när man släpper in publik igen.
Läste(på twitter tror jag) att Glader nämnt att dagens trupp kostar ca 8 miljoner vilket talar för just det.
Har också väldigt svårt att se Widebro chansa med en större budget när läget är som det är.
Kommentera