1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482740 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2091325

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: som jag ser det så:
1. Vi anställde ung finsk perra johnsson till uppgiften att spela Hellqvist-hockey.
2. Vi har ett fåtal spelare och assisterande tränare som sett spelet tidigare, vilka nu ska förmedla det till ville och resten av truppen.
3.Det går åt h-vete någonstans mellan att styf ska förmedla spelidén till Ville och att Ville ska träna laget i detta.

Utifrån detta vet jag inte vad som är bästa väg framåt, kicka ville och plocka in någon som begriper hellqvist hockey, låt ville köra sitt race eller låta styf och omark köra utan ville.
Det sista känns som det sämsta alternativet, för hade omark och styf varit mogna för uppgiften hade vi inte haft den här diskussionen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Nesse: Mycket bra synpunkter från punkt till pricka...klockrent.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nesse: Jag kan tänka mig att de komplicerat det för mycket. Man verkar köra väldigt mycket video och kanske har det helt enkelt blivit FÖR mycket video och för mycket styrning. Det finns en begränsning i hur mycket kan kan ta till sig på relativt kort tid och kanske måste man förenkla det betydligt mer. Sedan kan man eftersom styra upp det mer och mer.

Kort sagt så ser det ut som att alla spelare åker omkring med 20 kilo på ryggen och varenda beslut man tar går helt enkelt för långsamt. Jag har skrivit det många gånger förut, men hockey går alldeles för fort för att man ska hinna tänka särskilt mycket ute på isen. Det är därför spelare som Susse och sedinarna var så lyckosamma, för de kunde se spelet i förväg och kunde därför anpassa sig efter situationen. Det hinner inte majoriteten av dagens spelare, speciellt inte med tanke på hur hockeyn utvecklats mot mycket mer fart och mindre krav på spelsinne.
Kommentera