1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2094906

Sv: Modo - Västervik 2020-10-30
J F K: Jag är så trött på all skit Hedin har fått. Det har blivit en vedertagen sanning att han "inte hade någon koll", "handlade i blindo", "lät sig övertalas av agenter" etc., men det är så jävla orättvist att jag inte vet var jag ska börja.

Kolla MoDos finallag 2002 till exempel. Kolla vilka spelare man hade tappat åren innan. Sedinarna, Salomonsson, Påhlsson, Alavaara med flera. Kolla hur truppen såg ut då. Peter Hirsch i mål. Wahlberg, Högarth och Staal som toppkedja. Och den enligt somliga, totalt inkompetenta Tim Brithén i båset.

Det är som att allting Hedin någonsin har gjort för MoDo är tur. Som att värvningen av Krizan bara var bonnröta.

Jag skiter i om Hedin så satt med tombolan eller värvade efter bingobrickan. Han gjorde likväl ett jäkligt bra jobb med de medel han hade att röra sig med. Och kom då ihåg på att den tiden fanns det inte tusentals YouTube-klipp, Elite Prospects och andra hjälpmedel. Och han hade begränsat med scouter till sin hjälp.

Man kan vrida och vända på det hur man vill. Men ingen kan komma till en annan slutsats än att Bengt Hedin, sett till resultaten, har varit den absolut överlägset mest framgångsrike sportchefen vi har haft i modern tid (framförallt om man tar hänsyn till de medel han hade att röra sig med).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Västervik 2020-10-30
Bad_Brett:
Var Jim verkligen så inkompetent? Har alltid sett 2002 som ”hans verk”. Har ärligt talat ingen aning. Hedin är svårbedömd annan tid.

Däremot tror jag framgångar på juniorsidan från den tiden är det som ställer till det nu, man tänker att det bara är att stoppa ner handen i J20 och plocka upp.
Kommentera