1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2098626

Sv: Modo - väsby 2020-11-11
J F K:
Skönt att vi vann, visst såg det inte lika bra ut de senaste två matcherna. Men det ger arbetsro. Vi får luft neråt och skall förhoppningsvis kunna jobba in oss på topp 10.

Jag tycker 4 var riktigt bra hela matchen. Många puckvinster på Häggström. Hoppas vi kan knipa iaf en poäng av SSK på fredag.

Med Hedberg/Viklund/Mikkelson plus en kreativ spelare till ser det spännande ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - väsby 2020-11-11
Tarasov:

Jag vet inte om jag såg samma match som övriga. Visst att det inte var riktigt samma nivå som mot BIK och SSK, men så många steg tillbaka tycker jag inte det var.

Framförallt så lyckades vi hålla Väsby på utsidan (vilket skottkartan visar) samt att vår offensiv lyckades få till många avslut nära mål och centralt.

Vi vinner skotten och skottförsök rätt övertygande, vi har 55% puckinnehav och spenderar mer tid i motståndarnas zon än de gör i våran.

Framförallt tycker jag mig se att backarna vågar ta pucken framåt snabbt när vi vinner den vilket leder till bättre omställningar och anfallsspel samt ingångar i offensivzon. Tidigare spelade vi för passivt och mycket back till back så forwards hamnade för långt ifrån pucken och var lätta att skära av och det fanns inga enkla pass att sätta på forwards i fart. Tycker detta ser mycket bättre ut och har gett att vi känns lite farligare offensivt och kommer till bättre lägen.

Tycker vi hade betydligt fler farliga lägen än Väsby. Förutom våra mål så hade vi två skott i målramen sedan missade Wallinder ett friläge efter en fin öppnande pass av Aagaard. Förstakedjan hade dessutom ett gäng heta lägen, Heppo missade ju ett kanonläge från nära håll efter fint förarbete från Kaut/Karla, sedan skapade de ju flera andra bra lägen. Samma med Aagaard kedjan både Ohlsson och Svenningsson skapade ju ett par vassa lägen.

Så offensiven börjar kännas spetsigare än tidigare.

Visst det är långt kvar för att man ska vara helt nöjd och man jämför mycket med förra året. Men matchen igår är ju flera steg bättre än de matcher vi gjorde tidigt i serien.

Sedan ska vi tänka på att vi saknar mycket när Brendan, Viklund, Enström, Hedberg samt en förstacenter saknas, alla dessa (med undantag för Enström) ska ju vara ledande spelare med rutin som stabiliserar upp laget. Med tanke på detta tycker jag vi gör en helt godkänd match. Ta bort de 4 bästa i varje lag och se hur de reagerar, jag tycker vi har reagerat bra på detta och vi har ett fint sparkapital när vi värvar en förstacenter och får tillbaka de skadade spelarna.
Kommentera