1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482873 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2101629

Sv: Apropå ingenting...
puffe: Jag får en känsla av att det kanske kommer städas i truppen, det är verkligen i ett svårt läge att dumpa spelare men jag tror ändå att Glader kommer försöka hitta lösningar på detta.

Sen bör man göra klart med en bra tränare som Modo kan ha i flera år och bygga långsiktigt.

Läser man intervjuver med Styf och co så får jag känslan av att man inte riktigt har en plan, varken plan A eller B utan man pekar på att spelarna måste lära sig att vinna, lära sig vad som krävs etc etc.

Absolut så kan man förvänta sig mycket mer av i princip alla men jag tycker inte alls att det finns en vettig spelidé där.
Tex så säger många att vi spelar som Björn gjorde men det är verkligen inte så, Björn förespråkade alltid korta pass i egen zon under press inåt i banan på forwards som tagit väldigt djupt defensivt ansvar för att behålla pucken i laget, i säsongens lag nöter vi ut rundlarna och spelar fast varandra alternativt att forwards ofta bara kan skarva ut pucken ur egen zon, visst finns det tendenser till att behålla pucken men tyvärr är vi inte riktigt överens med rollfördelningen och arbetsuppgifter så det blir tyvärr ofta kontraproduktivt.

Offensivt så höll backarna blå mycket längre under BH, nu står vi redan på röd när motståndarna vinner pucken i egen zon.
Defensivt höll vi markeringarna mycket tätare på deras backar på blå, nu under Ville/Styf så står alla spelare djupt ner i målvaktens knä så motståndarna enkelt kan spela runt, behandla puck på blå, avancera mot mål och skjuta, fördelen är att vi blir så små i egen zon att diagonalpass genom boxen blir i stort sett stört omöjligt och det är väl den enda anledningen till att Modo varit ganska bra i boxplay även fast motståndarna ofta tillbringar nära på 2 minuter i varje PP uppställda i våran zon.

I mittzonen är det mer öppet denna säsong, mycket för att vi missar så mycket med våra checkingar offensivt men där blir det bättre när/om Modo blir bättre på dump and chase.

Visst finns det liknelser med BH’s spelsätt och Björn hade ett par säsonger på sig med nästan samma trupp att sätta sin idé, nu har vi ett nytt lag så det flesta spelarna är inte där spelmässigt på länge.
Sen hade vi mer skicklighet i fjolårets lag.

Jobba med back back i defensiven, understöd från Centern och hård markering på deras backar som inte skall få styra spelet.
Inga puckar slås i rundeln då det resulterar i spel på forwards utan fart, bättre att söka korta lösningen/instick till back,Center som väggar med yttrarna för att dra isär deras point och kunna kontra.

Offensivt skall en ytter och en back checka högt på den sida pucken befinner sig, understöd defensivt av center på backplats, andra yttern fri i slottet beredd tsm med andra back att checka andra hörnet om pucken spelas tillbaka.

Mittzonen fungerar bara om backarna vågar hålla blå, pucktransport genom mittzon är ingen fara, diagonalpassen ställer däremot till jävligt med skada i vårat defensiva spel för det drar isär laget och vi blir utspridda, här måste backarna hålla blå längre, Centern styr bara puckföraren utåt och skär av diagonalen i hemjobbet.

I boxplay spelar Modo ganska bra, man kan kanske önska sig snabbare vridningar i boxen till diamant för att inte ge motståndarna lite färre tid att fatta vettiga beslut.

PP så har vi nästan inga varianter, här skulle jag se att man spelade mindre med Heppo på Dahlén position och utnyttja en kvalitetsspelare bakom mål för att hota med instick, nu blir det exakt samma spelsätt varje gång så det är inte jättesvårt för motståndarna att stå rätt och täcka skott.

Ursäkta för lång text men jag blev bara lätt upprörd när jag läste dessa intervjuer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Jag häller inte med om att vi markerade motståndarnas backar under BH. Vi släppte alltid backarna på samma sätt som nu. Snarare har vi under säsongen varit bättre på det än under BH, men jag medger att på slutet har vi ramlat ned i knä på målvakten.
Kommentera