1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2107958

Sv: Västerås - Modo 2020-12-04
Gavelo:

Förstår inte kritiken mot Kaut. Son han spelade fram till sjukdomen så var han helt överlägsen, dominerade i matcherna och var grymt komplett.

Efter sjukdomen har han tappat och tror att det har att göra med orken. En annan anledning kan vara ändringen i träningsupplägget, han var inte i matchform när han kom och detta kan inverka negativt i korta loppet.

Är han fulltränad och pigg är det vår överlägset bästa forward och en av de bästa i serien, visst Sörensen gör mer på egen hand och dominerar med puck, Kaut är mer en powerforward med bra skott så svårare att sticka ut då, men han är bra i alla delar av banan.

Att man skriver att han är mellanmjölk är för mig obegripligt, även om senaste matcherna varit sämre än de inledande. Men tror han kommer tillbaka när han tränat ikapp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Västerås - Modo 2020-12-04
Rytter: Jag håller Kaut som förmodligen den bästa spelaren i HA tillsammans med Sörensen.
När han går för fullt är han överlägsen i de flesta situationer, speciellt närkampsspelet.(vilket han gjorde i början)
Han har dock inte kommit upp på i närheten av samma nivå efter förkylningen, och han ser loj och oinspirerad ut.
Hade velat se en ersättare till honom som stannar hela säsongen, för såsom han spelade igår tillför han väldigt lite och han avväpnar därigenom också vår leading line.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 2020-12-04
Rytter: Ja nä jag håller som sagt med, Kaut är trots lite sämre form för tillfället ändå en av våra bästa forwards.
Jag tror att många förväntade sig att han skulle skjuta mål i varenda match, möjligen i ett topplag där allting kuggar i så skulle det vara en realitet men i ett hackande Modo så skulle självaste Steven Stamkos ha vissa svårigheter med den bedriften.

Jag trodde inte jag skulle säga detta för en månad sedan men den spelare som jag håller högst i dagsläget är Heponiemi, sällan jag sett en sådan smart spelare, jag drar direkt paralleller med Niklas Sundström i hans sätt att spela och utnyttja motståndarnas svagheter till sin fördel.

Mot Ssk snodde han pucken av motståndarna i offensiv zon vid ett flertalet tillfällen bara genom att läsa spelarens rörelsemönster, lyfta klubban och sno pucken och skapa chanser för laget, Kaut hade ju några lägen som absolut kunde ha renderat i mål just tack vare Heppos fina förarbete.
Kommentera