1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481564 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2109136

Sv: Apropå ingenting...
Ok, 9st i lägret har alltså testat positivt, ja man kan väl knappast vara förvånad.. bara hoppas att ingen får några varaktiga men och att samtliga kryar på sig snarast.

Apropå återinfektion så är det väl konstaterat att man kan bli smittad igen, har man antikroppar har de ett bäst före datum, och det tycks inte heller vara något garant att man får antikroppar bara för att man testat positivt. Verkar bero på hur sjuk man blir. Kommer nog studsa runt i lagen inom överskådlig framtid..

Vaccin, tack.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Majbrasan:
Parodi denna säsong. Man lägger ett schema där matcherna är extremt glesa redan frånbörjan. Modo har väl spelat i snitt 1,5 match i veckan?
Förr i tiden var det nästan alltid 3 matcher i veckan... Antar att det blir fullt upp i slutet av säsongen. Rimligtvis hade man kört lite intensivare i början av säsongen och lagt luft i slutet för att kunna spela ikapp... Jag tror inte det går att ta igen alla dessa matcher som missas.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Majbrasan:

Ja att det studsar runt i samma lag ser vi ju redan nu när KIK för andra gången pausar verksamheten pga smitta i laget.

Problemet är ju att även om man bildar antikroppar och blir immun så kommer inte alla att smittas vid första tillfället, så vill det sig illa kan lagen behöva pausa verksamheten 3-4 gånger i worst case.

Frågan är då hur man tänker sig att det ska gå att genomföra en hel säsong. Skulle även vilja att man redan nu har en plan för slutspelet, hur ska man genomföra detta om lag blir smittade och behöver pausa sin verksamhet mitt i slutspelet? Skjuter man på slutspelet eller är det WO som gäller?

Sedan är det väl problem med kontrakten, de flesta är ju skriva till och med 30 April. Vad händer då om man har spelare som fått dåligt med speltid och vill bort från klubben hävdar sin rätt att dra, eller de som tycker att de har fått betalt för att spela till 30 April och vägrar fortsätta efter det? Speciellt spelare från Nordamerika brukar ju få en summa för sitt kontrakt som gäller mellan vissa datum.

Kan bli andra utmaningar att fortsätta spela in i Maj/Juni även om det är mildare på corona fronten.

Så man bör redan nu gå ut och kommunicera hur planen/planerna ser ut för att genomföra en hel säsong, ser man att det inte finns några möjligheter att slutföra så borde alternativet vara att stoppa säsongen istället för att fortsätta spela och utsätta alla för onödig risk.

Självklart hoppas jag att man kan spela färdigt allt, men för varje dag nya lag behöver ställa in matcher så tickar tiden och ligan kommunicerar inte mycket kring planerna och hur realistiska dessa är.
Kommentera