1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2124394

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
Tarasov: Freddan eller inte, Modos problem sitter inte i tränaren utan tränaren är ett symptom av problemen. Lovar att det på sin höjd blir marginellt bättre med Freddan eller Karlin.

Modo behöver förstå att bara för att man har bästa förutsättningarna i serien så betyder det inte att man kan luta sig tillbaka och inte lägga ner samma jobb som motståndarna. Då tänker jag inte bara på isen. Den sportsliga organisationen lutar sig tillbaka på att värva namn och ge ut höga löner. Obefintlig scouting och jag är tveksam till om det sätts några större krav på laget i sin helhet från högre ort. Innan det förändras så kan vi byta ut hur mycket personal som helst, precis som vi gjort. Vi träffade rätt med Hellkvist som styrde sporten som han ville, men lycka till att hitta en till som honom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
BobbyG: Jag tror ändå att Karlin skulle vara extremt nyttig för MoDo om man ger honom nog stort förtroende. Han har gått genom skiten i Divison 1 och 2 med KB65, Linden och Västervik ända upp till HA. Det var han som upptäckte en otränad Karlkvist för alla dessa år sen, så han har ett öga för oslipade diamanter. Han vet hur den här ligan fungerar och har lyckats leda ett lag med rakt av dåliga förutsättningar, till slutspel flera år nu. Sen älskar han MoDo.

(Jag borde starta en Karlin-fanclub)

Horsky känns som en Hellkvist-tränare som vi förmodligen skulle må bra av också. Han har dock pratat tidigare om att han vill ha nära hem till Örebro och sånt oroar mig med vår historik av tidigare ledare.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
BobbyG: Har funderat lite och jag tror att det inte bara sitter i grundspelet. Ibland ser det ut som att spelarna glider omkring, och dom ser allmänt vilsna ut. Men jag tycker att det fortfarande ser ut som att dom vill väldigt mycket. När Modo kvitterar till 3-3 mot Västervik så ser det ut som hela laget exploderar av glädje. Och troligen också mycket lättade. Jag tror att Modospelarna är jäkligt spända. Mycket har gått fel, förväntningarna har varit höga på laget speciellt från organisationen.

När det blev fel från början tror jag många spelare åker omkring och spänner sig , funderar för mycket. När man slapp vara favoriter mot Timrå så höjde sig alla. Då fanns allt att vinna och då kunde man slappna av mera. Tror Modo är lika mycket behov av mental hjälp som en till coach. Kunnandet finns i laget. Men när alla lider av prestationsångest. Men just glädjen på vissa mål visar att laget fortfarande bryr sig och fortfarande vill vinna.

Jag är inte ofta optimistisk. Men lyckas vi på nått vis ta oss till slutspel så har vi plötsligt allt att vinna igen och då kanske det kan släppa. Jag räds inte Löven i en kvartsfinal...
Kommentera

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
BobbyG: Låter som att du beskriver björklöven 2000-2018.. hoppas ni tar er av karusellen innan den snurrat för länge..
Kommentera

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
BobbyG: Jäklar vad Modo spelar bra. Nu kanske dom klarar sig kvar i serien. Det gäller att dom fortsätter på den inslagna världen.
Kommentera