1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2124400

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
BobbyG: Har funderat lite och jag tror att det inte bara sitter i grundspelet. Ibland ser det ut som att spelarna glider omkring, och dom ser allmänt vilsna ut. Men jag tycker att det fortfarande ser ut som att dom vill väldigt mycket. När Modo kvitterar till 3-3 mot Västervik så ser det ut som hela laget exploderar av glädje. Och troligen också mycket lättade. Jag tror att Modospelarna är jäkligt spända. Mycket har gått fel, förväntningarna har varit höga på laget speciellt från organisationen.

När det blev fel från början tror jag många spelare åker omkring och spänner sig , funderar för mycket. När man slapp vara favoriter mot Timrå så höjde sig alla. Då fanns allt att vinna och då kunde man slappna av mera. Tror Modo är lika mycket behov av mental hjälp som en till coach. Kunnandet finns i laget. Men när alla lider av prestationsångest. Men just glädjen på vissa mål visar att laget fortfarande bryr sig och fortfarande vill vinna.

Jag är inte ofta optimistisk. Men lyckas vi på nått vis ta oss till slutspel så har vi plötsligt allt att vinna igen och då kanske det kan släppa. Jag räds inte Löven i en kvartsfinal...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
Gusse: Jag tror att man "glider omkring", för man vet inte riktigt vad man ska göra. Jag tror också att man vill väldigt mycket och Harald var väldigt bestämd på punkten att det inte handlar om vilja. Då finns det tre möjligheter.
1. För mycket press på sig så man spänner sig.
2. Väldigt dålig självförtroende så man inte vågar spela som man är tillsagd.
3. För dåligt system, så även om man gör rätt så blir det fel.

Jag tror att den överlägset viktigaste punkten är 3. Även om man slaviskt följer uppgjort spelsystem så räcker det inte till. Se på spel genom mittzon. Västervik och nästan alla lag åker rakt igenom Modos så kallade försvar. Modo däremot vänder om flera gånger, slår för svåra kortpassningar eller tvingas dumpa pucken utan att någon har fart att vara först. Eller ta det korkade med att inte markera motståndarnas backar.
Sådant har man tränat hela säsongen, men det fungerar verkligen inte. Man känner nog som spelare att det här fungerar inte, så man tycker sig tvungen att improvisera.

Hela tiden blir det en blandning mellan att följa uppgjorda regler och att bryta dem med tanke på att man inte har förtroende för att det ska fungera. Det blir någonstans mitt emellan, typ varken hackat eller malet.

Men, visst spelar både ett och två roll. Skulle man få apan att klättna ned från axlarna och självförtroendet växer. Ja, då kommer det att se klart bättre ut, men vi blir ändå inget topplag förrän vi byter tränare/får in någon som kan styra upp det havererade spelsystemet.

Jag tror att vi har precis samma problem som under Per Svartvadet. En sportchef och ett par tränare som bara jobbar allt hårdare. Man vill så gärna lösa det och man är övertygad om att man har alla förutsättningar. Istället för att vända sig inåt och fråga kompetent folk runt omkring (Susse, Svartvadet, Jocke Grundberg, Macke, Hinken, Anders Forsberg eller Kent Forsberg, som vi såg på läktaren) så vänder man sig utåt och vill ha in en extern person. Det enda jag ser med det är att man vill hitta någon som kan bekräfta deras spelidé och en extremt naiv förhoppning att denne kan få Björns spel att fungera. Man vill inte ha in någon som tvingar dem att byta inriktning, för man är alldeles för investerad i Hellkvist-hockey. En hockey som man måste vara tillräcklig galen och manisk och noggrann som Björn för att lyckas med tydligen.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
Gusse: Harald var inne på samma igår. Det här med att just Modos spelare skulle ha sämre inställning än alla andra viftade han bara bort, och det tycker jag också låter märkligt.

Kan vara att kraven är för höga på en för svag trupp.
Till det ska också läggas en ledare som utstrålar osäkerhet och inte klarar att bygga upp och driva på gruppen som det skulle behövas.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
Gusse: Viljan finns definitivt. Jag tycker att det är för enkelt att skylla på att spelarna inte vill. Vi får inte glömma att stora delar av truppen är från Övik och Modo är en viktig del i deras liv, och många andra är fullblodsproffs som gör allt för laget. Jag kommer aldrig säga att spelarna inte vill vinna. Vissa saknar kunnandet, vissa saknar självförtroendet och där är inte Modo starka nog som förening att ta hand om det utan att det blir hej baberiba.

Jag tror också att Modo, potentiellt, kan ställa till det för några lag i ett slutspel, men jag blir heller inte förvånad om det blir utgång i raka matcher eller att det inte blir något slutspel alls.

En stark förening hade dock inte satt sig i den här situationen till att börja med. Vi får inte glömma att Modo har en budget som få kan mäta sig med och fantastiska förutsättningar i övrigt.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
Gusse: Möter hellre Tik eller ifb i en kvart än typ Västervik, inte lika pinsamt att åka ut mot dem. Dessutom tror jag att det finns tillräckligt kunnande i laget för att skrälla, helst i en bäst av 5 som det är i kvartarna.
Kommentera