1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474621 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2124408

Sv: Modo - Västervik 2021-01-08
Gusse: Jag tror att man "glider omkring", för man vet inte riktigt vad man ska göra. Jag tror också att man vill väldigt mycket och Harald var väldigt bestämd på punkten att det inte handlar om vilja. Då finns det tre möjligheter.
1. För mycket press på sig så man spänner sig.
2. Väldigt dålig självförtroende så man inte vågar spela som man är tillsagd.
3. För dåligt system, så även om man gör rätt så blir det fel.

Jag tror att den överlägset viktigaste punkten är 3. Även om man slaviskt följer uppgjort spelsystem så räcker det inte till. Se på spel genom mittzon. Västervik och nästan alla lag åker rakt igenom Modos så kallade försvar. Modo däremot vänder om flera gånger, slår för svåra kortpassningar eller tvingas dumpa pucken utan att någon har fart att vara först. Eller ta det korkade med att inte markera motståndarnas backar.
Sådant har man tränat hela säsongen, men det fungerar verkligen inte. Man känner nog som spelare att det här fungerar inte, så man tycker sig tvungen att improvisera.

Hela tiden blir det en blandning mellan att följa uppgjorda regler och att bryta dem med tanke på att man inte har förtroende för att det ska fungera. Det blir någonstans mitt emellan, typ varken hackat eller malet.

Men, visst spelar både ett och två roll. Skulle man få apan att klättna ned från axlarna och självförtroendet växer. Ja, då kommer det att se klart bättre ut, men vi blir ändå inget topplag förrän vi byter tränare/får in någon som kan styra upp det havererade spelsystemet.

Jag tror att vi har precis samma problem som under Per Svartvadet. En sportchef och ett par tränare som bara jobbar allt hårdare. Man vill så gärna lösa det och man är övertygad om att man har alla förutsättningar. Istället för att vända sig inåt och fråga kompetent folk runt omkring (Susse, Svartvadet, Jocke Grundberg, Macke, Hinken, Anders Forsberg eller Kent Forsberg, som vi såg på läktaren) så vänder man sig utåt och vill ha in en extern person. Det enda jag ser med det är att man vill hitta någon som kan bekräfta deras spelidé och en extremt naiv förhoppning att denne kan få Björns spel att fungera. Man vill inte ha in någon som tvingar dem att byta inriktning, för man är alldeles för investerad i Hellkvist-hockey. En hockey som man måste vara tillräcklig galen och manisk och noggrann som Björn för att lyckas med tydligen.
Kommentera