1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

345091 inlägg · 3897 ämnen

Inlägg #2126797

Sv: Modo - Karlskoga 2021-01-13
Har jag för höga krav?

Som sportchef i Modo är din viktigaste uppgift att rekrytera en ledarstab samt nyckelspelare som skapar en vinnande stomme. Ett grundkrav på stommen bör vara hållbarhet i form av kontinuitet och kvalitet.

Nyckelparametrar som måste uppfyllas inom kontinuitet är rätt ålder och tävlingsinställning för att säkra truppens hållbarhet i minst tre år.

Kvalitetsmässigt ska stommen bestå av spelare som klarar av att producera rätt siffror på högsta nivå i Hockeyallsvenskan.

Ledarstaben som du rekryterar måste klara av att sätta ett fungerande och tryggt spelsystem anpassat för spelarmaterial och ligans förutsättningar. Ledarstaben ska även utbilda/utveckla spelarnas olika egenskaper till det bättre genom regelbunden träning. I tävlingsmatcher ska ledarstaben besitta god analytisk förmåga i syfte att förändra en matchbild genom strategiska beslut under match.

Rekrytering av nyckelspelare för din stomme kan med fördel bockas av enligt följande prioriteringsordning:

1. Förstacenter
2. Försvarsgeneral
3. Målvakt
4. Andracenter
5. Målgörare

Vill du som sportchef gambla med några chansvärvningar kan du med fördel göra detta efter att du bockat av listan ovanför. Spelartyper som du kan gambla med är följande:

1. Lovande juniorer inom eget led
3. Oprövade transatlanter
4. Äldre spelare som ratats
5. Spelare med oroväckande skadehistorik
6. Korttidslån
+9
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Karlskoga 2021-01-13
digitalbath:

Bra inlägg!

Just detta med att rekrytera stomme och ledande spelare är ju där vi missat. Vi har ingen förstacenter, ingen riktig försvarsgeneral även om jag tror mycket ligger i spelsystem och taktik här, Mikkelsson och Dahlroth har iaf potentialen till att vara defensiva klippor.

Vår andra center är väl på gränsen till ok om man räknar Rockwood som andra och ett misslyckande om man räknar Aagaard som andra då han är mer av ytter.

Målgörare får han väl VG/MVG på eftersom Karla kom in och räddade honom, IG om man ser hur truppen såg ut vid start.

Målvakt får han VG på då Peters har varit vår bästa spelare under säsongen.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga 2021-01-13
digitalbath:
Bra sammanfattat. Grunden är en beprövad förstaledja som man vet kan producera på allsvensk nivå.
Kommentera