1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

345092 inlägg · 3897 ämnen

Inlägg #2126782

Sv: Modo - Karlskoga 2021-01-13
Gavelo:
Däremot ser jag gärna att de är kring 23-25 och inte 33.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Karlskoga 2021-01-13
Har jag för höga krav?

Som sportchef i Modo är din viktigaste uppgift att rekrytera en ledarstab samt nyckelspelare som skapar en vinnande stomme. Ett grundkrav på stommen bör vara hållbarhet i form av kontinuitet och kvalitet.

Nyckelparametrar som måste uppfyllas inom kontinuitet är rätt ålder och tävlingsinställning för att säkra truppens hållbarhet i minst tre år.

Kvalitetsmässigt ska stommen bestå av spelare som klarar av att producera rätt siffror på högsta nivå i Hockeyallsvenskan.

Ledarstaben som du rekryterar måste klara av att sätta ett fungerande och tryggt spelsystem anpassat för spelarmaterial och ligans förutsättningar. Ledarstaben ska även utbilda/utveckla spelarnas olika egenskaper till det bättre genom regelbunden träning. I tävlingsmatcher ska ledarstaben besitta god analytisk förmåga i syfte att förändra en matchbild genom strategiska beslut under match.

Rekrytering av nyckelspelare för din stomme kan med fördel bockas av enligt följande prioriteringsordning:

1. Förstacenter
2. Försvarsgeneral
3. Målvakt
4. Andracenter
5. Målgörare

Vill du som sportchef gambla med några chansvärvningar kan du med fördel göra detta efter att du bockat av listan ovanför. Spelartyper som du kan gambla med är följande:

1. Lovande juniorer inom eget led
3. Oprövade transatlanter
4. Äldre spelare som ratats
5. Spelare med oroväckande skadehistorik
6. Korttidslån
+9
Kommentera

Sv: Modo - Karlskoga 2021-01-13
Tarasov: Jag är allt annat än förtjust i att man ska ha 3-4 st i truppen när vi spelar i AS, det finns så vansinnigt mycket bättre spelare i Sverige som oftare är något att bygga på.
Inte sagt att man helt skall vara utan transingar men Modo har idag 5 st och jag tycker det räcker på långa vägar, för mig funkar importer (vanligtvis) som kortsiktiga lösningar och alltför sällan är det något att bygga långsiktigt på.

Bygg en stomme och krydda med 1-2 transingar av bra klass tror jag är rätt melodi 🎶
+3
Kommentera