1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482696 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2143519

Sv: Silly season - 2020
KB65: Jag tycker inte att han borde gå till en SHL-klubb redan kommande säsong. Han är en spelare som behöver hamna en bit högre i hierarkin för att få ut sitt kunnande. Lindewall kan spela i en fjärdekedja, men det blir inte bra för Strömgren.

Därför borde vi verkligen ge honom chansen kommande säsong med möjlighet till utlåning till en riktigt bra klubb i hockeyettan. Förutsatt att han inte vill spela J20 såklart.

Jag tycker att alldeles för många unga spelare drar för tidigt och får nöta bänk. Det är klart att det kanske är lite mer kvalité på träningarna, men det är ofta under matcher man utvecklas mest.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
J F K:

Precis så, när till och med seniora spelare har problem att ta steget mellan HA och SHL och behålla samma roll så inser man hur svårt det är för juniorer att ta en plats. Det är bara de riktigt stora talangerna som kan gå från HA rakt in i SHL och ta samma roll.

För de flesta talangerna är det nog bättre att spela i HA och sakta men säkert bli etablerade där och ta stora roller innan man tar nästa steg. Jag förstår inte varför vissa spelare väljer att gå till t.ex VF och där det är sjukt svårt att slå sig in i a-laget och de med största sannolikhet får spela J20. Är det då inte bättre att spela i HA och få mycket istid samt förtroende i t.ex PP. Det är ju bara vissa som klarar detta steg t.ex Norlinder, andra riskerar ju att fastna i J20 och sedan bli utlånade.

Tror många unga spelare skulle ha större chans att nå sin fulla potential samt nå den tidigare om de inte hade så bråttom i åldern 17-20. Tror att spel i ett a-lag (dock på lägre nivå) samt mycket istid som ledande spelare och att de får förtroende i PP/BP är betydligt mer gynnsamt för utvecklingen än att träna med en SHL klubb och sedan få spela J20 hockey.

Men det är klart är ju coolt att representera en SHL klubb och glida runt med deras logga, men det är ju fan så mycket coolare att utvecklas till en riktigt bra spelare och sedan representera en NHL klubb och glida runt med deras logga.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Josef Ingman. Det vore en bomb.
Låst ämne