1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481641 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2143891

Sv: Almtuna - Modo 2021-02-08
Robin Ztorken L:

Håller med dig, även om det finns mycket att jobba på så är det ju sjukt mycket stabilare än tidigare. Speciellt styrspelet och forecheck ser man skillnad på, tidigare var vi väldigt naiva och gick på med tre forwards och fick vi inte fast motståndare så spelade dom förbi och kom i spelvändningar mot våra två ensamma backar.

Nu checkar vi när vi har bra läge annars ställer vi upp och styr motståndarna dit vi vill, vi har dessutom brutit flera uppspel i mittzon och vänt spelet. Det är alltid en forward med i hemgången också så att backarna vågar gå ut och försöka få stopp.

Stundtals virrigt i egen zon, men tycker ändå vi fredar oss bra. Vad säger skottkartan Tarasov?

Sedan går det undan i uppspelen, just detta raka spel gillar jag, flera gånger vi kommer med fart från egenzon och får till vändningar. En rolig sekvens var när Rockwood håller puck i egenzon väntar in att alla byter, sedan släpper han till back på motsatt sida och går för fullt efter sin kant, backen kan inte hitta honom direkt men slår istället ner den djupt och rockwood slår backen upphäver icing och skapar ett anfall från detta. Gissar att detta är inget man han sett under Hellkvist och Styf.

Tycker också offensiven ser bättre ut eftersom vi får färre långa anfall mot oss och har kraft att anfalla när vi vinner puck.

Gillar det jag ser även om det finns en hel del att jobba på, men å andra sidan är detta endast fjärde perioden under Sundkvist så man vet ju inte ifall spelarna bara går på energin som skapades i och med coach byte.
Kommentera