1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

359178 inlägg · 3917 ämnen

Inlägg #2147353

Sv: Modo - Kristianstad 2021-02-12
puffe: Spelsystemet var och är på vissa håll fortfarande extremt korkat.
Några exempel:
1.Varför stöter vi på motståndare i mittzon, en båge eller fint så är dom förbi, här måste man komma djupt i anfallszonen och samla fart hemåt i deras anfall, annars blir man rundad i mittzonen, dvs Modo har öht inget styrspel alls.
2. Varför dumföljer vi forwards i egen zon ist för att ”lämna över” på deras första mål idag så släpper Enström sin plats för att åka med sin spelare och lämnar hela målet obevakat på bortre, allt detta medans Brendan inte ens har en markering, här måste spelarna göra överlämningar och inte lämna sina positioner för då faller hela kuben/triangeln
3. Varför startar man anfall mitt i egna byten?
4. Varför spelar man inte man man när motståndarna har puck i våran zon, nu står vi 5 meter ifrån, vad gör man för nytta då mer än att skymma sin egen målvakt?
5. Varför spelar man aldrig på kropp?
6. Varför hjälper man inte varandra i defensiven runt mål att screena bort spelare så vi kan behandla pucken

Ja alltså det går att hålla på såhär ett tag till.

Men sen är det inte hela sanningen heller för även om spelet helt mirakulöst skulle sitta så har laget en sådan total härdsmälta att bara av den anledningen så blir det kattskit av spelet.
Som Det såg ut idag så tycker jag det faktiskt såg ut som att de flesta inte ens ville spela match, att det inte fanns något att spela för, att det helt enkelt inte är kul längre, ungefär där ser Modo ut att vara mentalt just nu.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Kristianstad 2021-02-12
Gavelo: Ja, hur många gånger åker man mot en stillastående motståndare och petar med klubban? Kör över denne. Behöver ju inte ens göra det stenhårt, bara ta den ur spel.

Varför åka mot sin back som fått pucken och direkt denne släppt den ställa sig fyra meter därifrån så backen blir spelbar igen?

Och det där med att båda backarna tar tio-femton meters säkerhersavstånd. Bara så man backar hem, törs inte stå upp på blå utan står still tre meter innanför linjen.

Det är det sämsta jag sett...
+1
Kommentera