1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474670 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2152116

Sv: Apropå ingenting...
Saleva: Jag tror dock att Ville kunnat fungera bättre om han inte vore tvungen att spela Hellkvist-hockey. Det är svårt att sia om. Han verkade ha dåligt tålamod och givetvis hade han språket mot sig, men jag tror att det blivit fel även om Sunqan anställts med förutsättningen att han måste spela Hellkvist-hockey som föreningen skulle stå för.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: skillnaden med sundqan upplever jag är att han hade ställt ultimatum att Modo kan glömma honom om han inte har fått vara med att välja spelare för den hockeyn som ska spelas. Det blir det den hockeyn som redan rekryterade spelare klarar av att spela och att man får ta det därifrån. Jag tycker att han varit glasklar på den punkten.

Ville tänkte nog samma, men jag upplevde att han var en rätt snäll snubbe som lärt sig att förhålla sig till vad laget säger (gnugga på med hjärtat utanpå tröjan) och inte alltid det som är bäst för laget. Lite som Styf. En headcoach ska kunna ta jobbiga beslut som inte alltid går i linje med vad "alla" vill.

Jag har ju ingen inblick i vad som hände, men utåt sett ställde inte Ville några ultimatum utan mer sköt ur sig för att inte ställa till med bråk.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag tror inte Ville hade presterat så mycket bättre om han fick föra in sin egen hockey. Han hade långa långsamma träningar med låg fart. Det gjorde att spelet var väldigt långsamt i matcherna också. Det blev mycket bättre när Styf tog över (men det var den ända förbättringen som Styf lyckades med)
Sen så hade Ville väldigt virriga träningar med motsägningsfulla instruktioner och inga klara linjer i spelet. Det beror nog delvis på att han inte kunskapen av den hockey som MoDo ville att spela.
Sen så hörde man från Finland redan innan säsongen att det var andretränaren i Pelicans som var taktikern och styrde detaljerna i spelet.
Kommentera