1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478984 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2155649

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Tyvärr du underskattar Forsberg och Jellverts betydelse för fjolårslaget och även Froms. Det var 70p att ersätta på dem samt att de hade roller som ingen av de du nämner hade kunnat ta utan att försvara laget rejält. Ingen av de du nämner hade kunnat tagit deras plats och gjort oss till ett lika starkt eller starkare lag.

Så för att utveckla dessa spelare du nämner hade vi fått offra en chans att gå upp för att vara ett mittenlag. Tidigare säsonger hade vi säkert varit i botten med en övertro på juniorer som vi ska utveckla.

Du såg väl hur det gick vår första säsong när vi satsade på 6-7st vi skulle utveckla, vi var 3p och en mirakelvändning mot mora från kval.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Rytter: Fine. Att sätta allt på ett kort är absolut en strategi. Men då kan man inte komma ett år senare och börja snacka om att "en ny rapport visar att kontinuitet är A och O för att nå framgång".

Själv ser jag hellre en kompromiss, att man ger talangerna rikligt med istid i början av säsongen och basunerar ut att de är tilltänkta till toppkedjorna. Ofta gör dessa spelar bra ifrån sig i början av säsongerna, för att sedan dala. Då blir det också naturligt när de sedan ersätts med spetsvärvningar inför avslutningen av säsongen.

Att göra som Björn, och basunera ut "Vi ska värva en helt ny förstakedja", vilket innebär att Karlkvist, Björklund, Johnsson med flera då ansågs vara andrakedjaspelare, skickar ju såklart tydliga signaler till spelare som Wernblom att klubben inte avser satsa på honom. Jag tyckte det var fel då och jag tycker fortfarande att det är fel.

Men om vi går upp i år, eller till och med nästa, så kommer jag såklart ta på mig dumstruten och erkänna att du hade rätt hela tiden.
Kommentera

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Rytter: Just Forsberg är nog hyfsat lätt att ersätta om man enbart kollar hans roll på isen.
Men utöver det så har man ju hört att han är en oerhört värdefull person ha i sitt lag. Kom alltid till jobbet och gav 100%, fuskade aldrig med träning eller kost och pådrivare i omklädningsrummet och utanför isen. Jag tror han var en extremt viktig kugge i fjolårets lag.
Kommentera

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Rytter:
From petar fortfarande in en del poäng trots lite speltid, skulle gärna sett att vi behöll honom.
Kommentera