1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474674 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2160141

Sv: Silly season
Modo-Målet:

Du har helt rätt att vi i vår position inte bara kan peka och välja tränare, de mest erfarna och respekterade namnen kommer inte brinna för att förvandla en botten klubb i HA till en utmanare i SHL. De vill gå till ett stabilt SHL lag eller ett HA lag som redan gjort sin resa och ligger i toppen och utmanar uppåt eller slåss om ett guld.

Jag tror vi får finna oss att vara långt ner i näringskedjan. Speciellt efter det kaos som varit i år.

Har själv varit skeptisk till Karlin, och det handlar inte om hans erfarenhet från HA (för det har han gott om) utan mer ifall han är den som kan förändra en klubb, skapa en ny kultur, utveckla unga spelare som kommer underifrån (vårt J20), eller ifall han är mer av en förvaltare som bara ska se till att få ihop en grupp som värvas ihop för en säsong och få dessa att prestera en stabil placering.

Det senare har ju varit fallet i Västervik, ingen kommer tycka det är dåligt om han slutar 10-8 med laget.

Är han den tränare som kan utveckla en klubb och ta steg för steg tillsammans med klubben, målet måste ju vara att vi ska göra denna resa och ta oss till toppen av HA för att utmana uppåt och inte vara ett mittenlag för all framtid utan ambition att utvecklas och gå upp (typ Västervik).

Detta är de frågetecken jag har kring Karlin och därför jag varit skeptisk/negativ tidigare. Men samtidigt börjar jag svänga åt att ska han få chansen är det läge att ta den nu. Han är bevisligen skicklig på att få ihop ett lag som iaf når en mittenplacering och får ut max av sitt material. Kanske är det precis det vi behöver nästa år, nå minst en stabil placering och få lite lugn och ro och sedan bygga vidare på detta.

Låt han få en chans och bevisa detta, han är knappast den sämsta kandidaten vi kan hitta. Då är ju t.ex Horskey som nämnts av många mer av en chansning, han har gjort det bra i ettan med Vimmerby och största meriten är väl att han var hypad av Sanny och Madhawk.

Så från att varit skeptisk så börjar jag svänga runt Karlin och de frågetecken jag har är till för att rätas ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: Tycker det är konstigt att säga att han inte är bra på att utveckla spelare och lag när han tog Västervik från att vara ett division 2 till att vara ett topp 6 lag i allsvenskan. Det är ju inte så att Västervik kan värva de bästa spelarna i ligan utan man utvecklar spelare och har ett spelsystem som alla följer.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter:
Klarar vi kontraktet den här säsongen kommer jag att uppskatta Allsvenskan på ett annat sätt nästa säsong.
Att bli ett stabilt mittenlag med Karlin som tränare vore rena drömmen.
Att sen dessutom kunna gå på matcher igen och se derbyn mot endera Timrå eller Löven..
Det behövs en riktig kris för att uppskatta det man har.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: I valet mellan att vara en ganska stabil klubb på övre halvan med hygglig ekonomi och ok träningsmöjligheter eller att gå till Modo med mycket bra ekonomi och fantastiska möjligheter. Då tror jag faktiskt tvärtom jämfört med dig.
Jag tror att vi är attraktivare än exempelvis BIK exempelvis.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Äntligen ett konstruktivt inlägg om varför Karlin inte skulle passa in. Jag tror han kan vara den som får oss att bli stabila i den här ligan, vilket måste vara vårt första mål. Sedan kanske det visar sig att även Karlin kan utvecklas med rätt stöttning runt sig och sedan har vi en tränare som blir kvar och tar oss upp. Ändra organisationen ska inte en HC ska göra utan det ska ske av en GM som jag tycker vi ska ta in för att avlasta vår sportchef.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Det viktigaste om det blir Karlin blir att ge han tid att få sätta sin prägel. Låt det ta en mellansäsong om det blir så. Han har trots allt tagit VIK från div 2 till att första säsongen i HA utmana rejält om att fightas om SHL, med små medel dessutom.
Nu senaste säsongerna har de ju fått sälja av spelare pga dålig ekonomi dessutom så han har ju inte fått nån ärlig chans att få vara med och tampas på riktigt.

Är ni ödmjuka i föreningen och inser att ni behöver reboota och inte sätta för orimliga krav från början så kan Karlin bli riktigt bra för er!
Kommentera